5. kolo
20.09.2014 18:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

West Ham United - Liverpool FC 3:1

Po pěti kolech šest bodů, takový start si do postsuárezovské éry v Liverpoolu rozhodně nepředstavovali. Dnes se jim stal na Boleyn Ground osudným prospaný začátek, kvůli němuž pak ani Sterlingova rekordní branka ve finále nic neřešila...

Liverpoolští dnes šli do zápasu s tím, že pokud alespoň jednou skórují, vůbec poprvé v klubové historii se jim to povede v 17 po sobě jdoucích venkovních střetnutích. A ano, tohle skutečně Rodgersovi svěřenci zvládli; všechno ostatní už ale LFC nesvědčilo ani v nejmenším.

Začalo to již ve druhé minutě, kdy se s parádní donáškou ze standardní situace blýskl Downing, Tomkins vyhrál klíčový hlavičkový souboj s Lovrenem a Reid zblízka už jen rutinérsky doklepával. No, a ještě hůře hostům bylo o pět minut později. Tehdy Sakho možná jen mohl centrovat na zadní tyč, místo toho ale ve finále fantastickým lobem překonal zaskočeného Mignoleta a velmi brzy tak WHU poslal do rozhodujícího trháku.

Kladiváři následně přirozeně sršeli sebevědomím. Kupříkladu Cresswell se na této vlně svezl se svým velmi zdařilým pokusem z dobrých 25 metrů, aby ve 12. minutě opětovně poděsil Simona Mignoleta, který si takový vstup do zápasu rozhodně nepředstavoval. A o práci neměl nouzi ani v příštích minutách - Downingův průnik středem hřiště například skončil poněkud záludně ztečovanou střelou.

Dosavadní vývoj utkání již po dvaceti minutách dohnal Brendana Rodgerse k razantnímu taktickému twistu: Sakho nahradil pravého beka Manquilla a celý Liverpool přešel na ukázkové rozestavení 3-5-2 s Raheemem Sterlingem jako pravým křídelním bekem. A právě velká liverpoolská naděje zanedlouho stála za kontaktní brankou.

Balotelli si pro sebe famózně stáhl míč ze vzduchu, a i když sám nastřelil akorát protihráče před sebou, Sterling vzápětí navázal velmi suverénně a ještě relativně včas - ve 27. minutě - tedy vrátil Liverpool do zápasu.

Co však muselo příznivce Reds nemile překvapit, byla skutečnost, že se LFC na tuto událost prakticky vůbec nepodařilo navázat. Zčásti za to mohlo dlouhé ošetřování Dejana Lovrena, který se na plac vrátil se zafačovanou hlavou; zčásti ale také jaksi chronická sterilita hostů v útočné fázi, kterou se jen s malým efektem pokoušel v druhé půli řešit Adam Lallana. Někdejší záložník Southamptonu se sice instantně stal tím nejaktivnějším prvkem liverpoolské ofenzívy, šance se však nedařilo vytvářet ani jemu.

Naproti tomu Kouyaté se na opačném konci hrací plochy v 74. minutě málem prodral ke střele na konci solidního protiútoku, a i když právě on zbylých deset minut dohrával spíše na jedné noze, rovněž technicky oslabený West Ham soupeři v pohodě odolával. Ba co víc - v 88. minutě transformovaný Downing zlatou českou uličkou bravurně našel Amalfitana a ten jemným bodlem definitivně pohřbil naděje hostí na jakoukoliv bodovou odměnu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (25)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2.1

Reagovat
LokoLFC

tohle musí už bejt výhra! 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Adhol

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 a doufám že potom Big Sam poletí.

Reagovat
smazaný uživatel

klobouk dolů.!

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Melda

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Ebola SVK

dúfam ,že dnes už aj so Skrťom...

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší výkon od všech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
scholes18

Hammers Looserpool

Reagovat
REPLIKATOR

United 3:5

Reagovat
Melda

Kdo se směje naposled...Celkem jsem ti sem něco chtěl napsat už dřív ale pak jsem si řekl Man. U. ještě nehráli, nechám to být a voala

Reagovat
KingMaster13

Přesně tohle jsem čekal Bez Suareze jsou v píči a ikdyž se fans Liverpoolu oháněli že posílili tak teď vychází najevo že zádná z těch posilil prostě není Suarez. Proto další rok bez LM

Reagovat
smazaný uživatel

tak Luis je nenahraditelný, nehledě na to, koho bychom koupili

Reagovat
Pony Slaystation

YNWA i pres prohru, haters gonna hate, verim ze se rozjedeme !!!

Reagovat
Melda

Taky věřím, že se sebereme.Nemáme špatnej tým, jen špatný útočníky...:D Se Studgem a asi i Škrtelem to bude lepší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele