18. kolo
26.12.2014 16:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

West Bromwich Albion - Manchester City 1:3

Fotbalisté Manchesteru City zvítězili za nepříznivých povětrnostních podmínek na půdě West Bromwiche Albion. O vítězi bylo prakticky rozhodnuto už po 35 minutách - skóre otevřel po hrubce Fostera Fernando, na 0:2 zvýšil z penalty Yaya Touré a třetí zásah přidal David Silva. Domácí ve druhé půli pouze snížili na konečných 1:3.

Citizens vstupovali do utkání s vědomím, že pokud nechtějí ztratit tříbodový odstup od vedoucí Chelsea, musí West Bromwich bezpodmínečně porazit. Za tímto cílem si šli hosté hned od začátku, v 7. minutě se dostal do zakončení po přízemním centru James Milner, Ben Foster si však připsal výborný zákrok.

Neuběhlo ani šedesát vteřin a anglická reprezentační dvojka předvedla naopak velkou chybu. Vysoký centr z levé strany na zadní tyč jindy vynikající Foster neudržel a pro pohotového Fernanda nebyl problém míč doklepnout do odkryté svatyně. Zkušený gólman nyní už ví, že měl mokrý balón raději boxovat.

Ve 12. minutě to už bylo dokonce o dva góly a s Baggies to nevypadalo vůbec dobře. Bývalý hráč Manchesteru City Joleon Lescott v šestnáctce fauloval svého někdejšího spoluhráče Davida Silvu a nařízený pokutový kop proměnil Yaya Touré. Ben Foster nebyl daleko od zneškodnění této penalty, prudkou střelu vytáhlého středopolaře ale nakonec vytěsnit nedokázal.

Před odchodem do kabin svítila v kolonce vstřelených branek u hostů dokonce trojka. Po španělské spolupráci Jesúse Navase s Davidem Silvou střílel druhý jmenovaný levačkou z nějakých dvanácti metrů technicky k pravé tyči. Brankář West Bromu toho moc neviděl a stihl pouze výmluvně mávnout rukama. Jedinou zajímavou možnost domácího celku nevyužil Gardner, který pálil pouze do míst, kde stál připravený Joe Hart.

Po změně stran jako by na trávník vyběhla jiná mužstva a mnohem aktivnější byla družina Alana Irvina. V 54. minutě našel Sessegnon Varelu, jenž však z blízka nemířil přesně. Dvě minuty nato to zkoušel zpoza velkého vápna James Morrison, připravený Joe Hart ale jeho pokus zneškodnil.

Odchovanec Shrewsbury Town kapituloval až tři minuty před koncem základní hrací doby. Po rohovém kopu Jamese Morrisona Hart zaváhal, díky čemuž se prosadil střídající Ideye Brown. V tu dobu už celé hřiště pokrývala sněhová vrstva. Na víc se už Baggies nezmohli a s Manchesterem City prohráli 1:3.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
MCFC_8

Dufam,ze budeme pokracovat vo vitaznej snure,ale jednoduche to urcite nebude...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
t0mmy33MCFC

0:2 silva, toure

Reagovat
smazaný uživatel

Pohodový match, poločas mohl být i s vyšším skóre. Spíš sem měl obavy aby se zápas dohrál. Uvidíme jaké bude na ostrovech počasí neděli je na pořadu další kolo a odložení některých zápasů může být na pořadu dne...

Reagovat
MCFC_8

No ved toto....ale inak paradny 1.polcas,2.uz bol o inom hlavne kvoli pocasiu,ten gol co sme dostali nemusel byt,ale aj tak parada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele