37. kolo
17.05.2015 14:30 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Swansea City - Manchester City 2:4

Manchester City dostává Arsenal pod ještě větší tlak, když stejně jako loni na jaře odváží z Liberty Stadium cenné tři body. Stejně jako před více než rokem to přitom byla atraktivní podívaná plná gólů - o jeden z nich se letos postaral i Wilfried Bony, posledně dvakrát úspěšný v dresu Swansea...

Ve Walesu dnes opravdu nebylo o záživnou akci nouze. Hned zkraje si svou obligátní chybu neodpustil hostující stoper Mangala, nechal se hladce předběhnout Dyerem a ten po zasekávačce ztroskotal na výtečném Hartovi. ManCity odpovědělo skrze nádherný, svižný brejk, Agüerovu utěšenou koncovku však anuloval zdvižený praporek.

Citizens dnes obecně vynikali především při hře do otevřené obrany, přesto byl Fabianski poprvé překonán v podstatě ze stoje. Po Silvově přistrčení jej z hrany šestnáctky propálil Touré - ačkoliv si polský brankář sáhl, vinou menší teče a clonění celé řady hráčů míč vyrazil pouze do sítě.

Teprve podruhé už ManCity udeřilo z brejku. Ve 36. minutě Lampard úžasným způsobem vysunul na soupeřovu polovinu Agüera, ten si počkal na přeběhnuvšího Milnera a jeho šikovné prohození soupeře už následovala gólová koncovka.

Swansea toho v první půli směrem dopředu moc nepředvedlo, těsně před přestávkou se však zničehonic vytasilo s kontaktním gólem. Přispěchal s ním přiléhavě nejproduktivnější hráč velšského týmu Gylfi Sigurdsson, jehož rána zpoza vápna vskutku nemohla mít lepší parametry. Přesně k levé tyči, Hart nedoskočil.

Po přestávce se v útočné hře pokračovalo na obě strany. Lampard nezakončoval dostatečně precizně po příhře Agüera, zatímco Shelvey to na opačném konci hřiště o něco lépe zkoušel ze střední vzdálenosti a při zemi. Zpátky na druhé straně se potom Fabianski musel činit proti Navasovi.

Tímto jednodušším zákrokem přitom polský gólman v podstatě položil základy senzačního vyrovnání. Jen chvíli nato si totiž Gomis zpracoval míč za propadnuvším Mangalou a pohotově zacílil na zadní tyč. Ani tímto úderem ze 64. minuty však dnešní parádní drama na Liberty Stadium nekončilo. Naopak se ještě během chvíle psal velký příběh dvou zápěstí.

Zatímco to Fabianského totiž v 74. minutě nezvládlo vytěsnit relativně jednoduchou Tourého střelu, to Hartovo se později úžasně vyznamenalo proti Fernándezově gólové hlavičce. Po své slabší levačce, v protipohybu - a přece byl brankář ManCity schopný vytáhnout prudký projektil nad břevno.

Joe Hart tehdy víceméně zachraňoval kůži Eliaquimovi Mangalovi, jenž si vůbec nevěděl rady s bráněním rohového kopu, a abychom byli fér, špatné utkání dnes odehrál také Vincent Kompany. Ten se pro změnu ocitl v lese při jednom delším balonu za obranu a následně přihlížel dalšímu dobrému zákroku Harta proti Gomisově finiši.

Manchester City tak nakonec přežil a v samotném závěru se dostalo i na symbolický zásah střídajícího Wilfrieda Bonyho. Někdejší tahoun Swansea se prosadil hezkou technickou přízemní ranou z hranice šestnáctky, která definitivně rozhodla o tom, že si labutě nakonec v příští sezoně poháry nezahrají.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
MCFC_8

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Labutě nám v pondělí pomohli, tak to s nimi musíme v neděli skompletovat.

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

pohoda 1:3 pro City

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
MCFC_8

Tak uz snad ukopeme to 2.miesto,len zas ma stve ten vypadok z 2:0 na 2:2,Bony to krasne na konci trafil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele