15. kolo
06.12.2014 16:00 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Stoke City - Arsenal FC 3:2

Stoke je i nadále jednou velkou Nemesis Arsenalu; stejně jako manažer Mark Hughes, který mu nyní nepodlehl již sedmkrát v řadě. Potters přitom za dnešní vítězství vděčí především parádnímu výkonu z úvodní části, kdy ospalé Gunners zaskočili rovnou třemi góly...

Arsenal na pomyslný kolotoč usedl opravdu velmi brzy. Už po 19 sekundách Chambers nedokázal odvrátit centr z pravé strany a bylo to 1:0. Míč se totiž snesl ke Crouchovým pavoučím nohám, útočník Stoke naznačením zmátl Martíneze a pak už to měl poměrně jednoduché.

Takový raketový start docela nevyhnutelně předznamenal fotbal v obrovském tempu, který se také na Britannia Stadium v příštích minutách skutečně odehrával. Giroud měl brzy hlavičkovat přesněji poté, co Bellerin před centrem ve skluzu prokázal obří vůli udržet míč na hrací ploše. A následně byly na obou stranách k vidění také ambiciózní pokusy z větší vzdálenosti. Martínez krotil Bardsleyho ránu jen s velkými problémy; Cazorla později o chlup minul pravou šibenici.

Pro Arsenal se vše začalo nezadržitelně bortit se 35. minutou. Tehdy Stoke vedl pěknou akci po pravé straně a další špatně odhadnutý balon do vápna - tentokrát Mertesackerem - znamenal Bojanovo zvýšení na 2:0.

A světe div se, ono vskutku mohlo být ještě hůř. Ke konci poločasu se dokonce Stoke dočkal i ojedinělé branky po standardní situaci, ačkoliv ani v tomto případě nešlo o její přímý produkt - hlavičku Crouche musel do sítě dopravit až pohotový Bojan.

Gunners každopádně kráčeli do kabin se sklopenými hlavami a vědomím, že v historii Premier League ještě nikdy nestáhli třígólové manko tak, aby nakonec bodovali. A přese všechnu snahu se jim to nepovedlo ani tentokrát; jakkoliv šance rozhodně byly.

Alexis Sánchez například krátce po změně stran prošel skrz dva protihráče a třetího položil na zem spolu s gólmanem, pak ovšem namísto vymezeného prostoru z těžšího úhlu natrefil pouze na brankovou konstrukci.

Jistou zápletku tedy duelu přinesly až události mezi 65. a 68. minutou, kdy to namísto 4:0 bylo 3:1, a Arsenal se tak zničehonic ocitl zpátky v zápase.

Nejprve pro Dioufovo postavení ve zdánlivě mrtvém ofsajdu, kdy senegalský forvard údajně bránil Martínezovi ve výhledu, nebyl uznán Bojanův druhý zářez v utkání - a prakticky obratem se pískala penalta po Dioufově škrtnutí o Flaminiho nohy. Cazorla se záhy z penaltového puntíku prosadil poprvé od měsíce ledna a nastartoval tak i celý hostující mančaft.

Jen o pár chvil později se v zajímavé šanci zjevil Welbeck, a když si sám vylámal zuby na Begovićovi, dočkal se Arsenal alespoň z následného rohového kopu. Sánchez tehdy svou donášku mírně přetáhl a Ramseyho volej nemohl být lépe zkrocený - 3:2.

Arsenal v tu chvíli vypadal být povzbuzen a nakopnut k senzačnímu srovnání, momentum mu však brzy sebralo Chambersovo přísné vyloučení po druhé žluté kartě. Posléze se už Arsenal zpátky do tempa vrátit tak úplně nezvládl a blízko gólu se ocitl snad akorát Cazorla se svým pokusem ze střední vzdálenosti.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (22)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
Infernoqt

Stoke bude chtít po třech nezdarech bodovat a Arsenal to nebude mít vůbec jednoduché, ale remízu vybojují

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Arsenal měl v posledních dvou zápasech poměrně kliku a to tím,že střílel góly až v závěru (93.resp.89.)Že by to znovu pokračovalo?Snad ne a proto se připojím a tipnu také X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 a Wanker out

Reagovat
Gunner14

Mas z Wengera nebo Arsenalu komplex ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nenávidím Wankera, 9 let jsem fandil a pořád to stejný a FA cup mě neutěšil. Dokud neodejde, tak jim nefandím.

Reagovat
Gunner14

Tak bez fandit Chelsea , tam je jich dost jak ty . Arsenal nepotrebuje ''fanousky'' jako ty

Reagovat
smazaný uživatel

preto lebo sa mu nepaci wenger? :D ach ty si ale zelezny fanusik ! HRDINA

Reagovat
Gunner14

Napsal : Dokud neodejde, tak jim nefandím. To ti připadá normální ? Mě ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
arsavin

Reagovat
Gunner14

0:2

Reagovat
Mikesh

Přeju si abysme letos neskončili na pohárových příčkách, s takovou kokotí sestavou bež do prdele wengere.. už bys mohl vypanout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kámo , máš pravdu. Ať už táhne i s těma španělskýma opičkama.

Reagovat
REPLIKATOR

Wenger

Reagovat
smazaný uživatel

Hruuuza zapas...to co Arsenal predvedl je hrozneee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele