11. kolo
08.11.2014 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Southampton FC - Leicester City 2:0

Ve velké formě hrající Southampton doma nakonec dokázal porazit Leicester a udržel se v popředí tabulky. Žádná procházka růžovým sadem to ovšem nebyla a tři body pro Svaté zařídil až v závěrečné čtvrthodině střídající žolík Shane Long.

Od začátku převzal Southampton iniciativu a měl mnohem více ze hry. Výraznější příležitost si však dlouho nevypracoval. Spoustu centrů do šestnáctky Leicesteru létalo z kopačky aktivního Bertranda, ovšem dobře organizovaná defenziva Foxes dokázala všechny pokusy domácích odvrátit.

V 35. minutě měl dobrou šanci Sadio Mané, když se k němu odrazil jeho vlastní centr, ale jeho projektil proletěl jen těsně vedle Schmeichelovi svatyně. Z první půle ještě stojí za zmínku incident z 40. minuty, kdy na trávníku zůstal ležet Steven Davis a ihned signalizoval, že v utkání nebude moci pokračovat. Na trávníku ho tak nahradil Jack Cork.

Po změně stran na chvíli rozjásal domácí fanoušky aktivní Mané, který přízemní pobídku Bertranda z levého křídla uklidil až do sítě, ale pomezní rozhodčí vzápětí odmávala postavení mimo hru. Bertrand, jenž na St. Mary's Stadium hostuje z Chelsea, byl při chuti a po hodině hry pálil ze střední vzdálenosti rukavic pozorného Schmeichela.

Hra Leicesteru byla založena na dlouhých nakopávaných míčích, s čímž si vysocí stopeři Fonte s Alderweireldem převážně dokázali poradit. Nicméně v duelu druhého s osmnáctým týmem tabulky bychom čekali více příležitostí od výše postaveného celku.

Prolomit obranu Foxes se Southamptonu podařilo patnáct minut před koncem. Graziano Pellé na hranici velkého vápna přiťukl míč Shanu Longovi a ten krásně provedeným technickým kopem obstřelil nebohého Kaspera Schmeichela. Syn slavnějšího otce se natahoval marně a irský forward mohl konečně oslavit svoji premiérovou ligovou trefu v novém působišti.

Zanedlouho už svítilo na tabuli skóre 2:0 a Ronald Koeman si opravdu musel mnout ruce. Pouhopouhých dvanáct minut stačilo Longovi na to, aby sám rozhodl o vítězství Southamptonu. V 80. minutě ho krásný pasem našel Victor Waynama a sedmadvacetiletý útočník osamoceným před Schmeichelem poslal míč chladnokrevně podél dánského brankáře.

Shane Long mohl ještě v nastaveném čase zkompletovat neuvěřitelný hattrick, ovšem z voleje minul bránu. Mezitím na opačné straně nevyužil tisíciprocentní procentní šanci Chris Wood - novozélandský hráč obelstil Fonteho i gólmana Forstera, avšak poloprázdnou branku netrefil.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Southampton - neskutečnej válec. Sice je ještě těžší zápasy čekají, ale i tak klobouček. Tady asi neni o čem. 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ve velké formě hrající Southampton doma nakonec dokázal porazit Southampton a udržel se v popředí tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

nepamätám takýto štart týmu z druhej vlny (nerátam tam Spurs), tuším Wimbledon kedysi v 96/97 roku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele