17. kolo
20.12.2014 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Southampton FC - Everton FC 3:0

Čtyři a dost! Southampton se konečně vymanil z hrozivé výsledkové krize a porazil Everton jasně 3:0. Po čtyřech porážkách tak získal důležité tři body, jež Saints udržely v boji o pohárovou Evropu. Branky vstřelili Pellé, Yoshida a vlastňákem pomohl domácím Lukaku...

Southampton nastoupil netradičně se třemi středními obránci; manažer Ronald Koemann tak mimo jiné zvýšil důraz na dobře hrající krajní obránce Nathaniela Clyna s Ryanem Bertrandem, kteří tak měli více prostoru pro útočení. Poprvé se to projevilo už po deseti minutách, kdy právě po Clynově centr hlavičkoval Pellé těsně nad.

První střelu na branku nicméně vyslali hráči Evertonu, jmenovitě Ross Barkley. Přízemní dělovka Fraizera Forstera nevyděsila, navíc mířila doprostřed, a tak jí anglická dvojka bez potíží lapila. Mezitím se na zemi teatrálně a "bezmocně" válel Eto’o, který se záhy okamžitě vrátil na trávník a po právu si vysloužil hlasité bučení tribun.

Poté se ale opět do dominantnější pozice dostali hráči Saints, Pellého gól po půlhodině platit nemohl, jelikož mu předcházel faul Longa, ale další nebezpečná situace už branku přinesla. Jagielkův faul ve vápně sice sudí podivně Šalamounsky změnil na roh, z něhož udeřilo. Ward-Prowsův míč minul Alderweireld i Eto’o a Romelu Lukaku si jej nechtěně srazil do vlastní branky - 1:0.

Chvíli nato navíc div nepřidal druhý gól Pellé - Clynův skvělý střílený centr nasměroval italský forvard do boční sítě. Do kabin se tak šlo za nejtěsnějšího vedení domácích borců, kteří posledních pět soutěžních utkání prohráli - vypadli dokonce i z ligového poháru proti třetiligovému Sheffieldu United.

Dnes ale neochvějně drželi hubený výsledek, a byť byl Everton mírně aktivnější, žádnou šanci si proti konsolidované obraně Saint nevytvořil. Jako blesk z čistého nebe naopak udeřil Graziano Pellé. Clynův centr ztečoval k útočníkovi Long a Pellé z otočky prostřelil Howarda. Americký brankář se vyznamenal alespoň tři minuty nato, kdy skvěle vyrazil Fonteho hlavičku mířící k tyči.

Frazier Forster se poprvé opravdu zapotil až s blížící se osmdesátou minutou, jeho zákrok proti Lukakuově ráně byl vynikající. Jeho důležitost se ukázala záhy, kdy skvostný centr šajtlí od Stevena Davise uklidil ramenem (!) za záda Howarda stoper Mayo Yoshida. Japonský bek uzavřel na konečných 3:0, Southampton tak po hrozivé sérii konečně zvítězil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele