30. kolo
21.03.2015 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Southampton FC - Burnley FC 2:0

Southampton udržel svoje naděje na účast v příští sezóně Ligy mistrů, když doma porazil nováčka z Burnley 2:0. Clarets naopak svoje akcie v boji o udržení neposílili a stále zůstávají mezi třemi nejhoršími celky Premier League. O góly Southamptonu se postarali Long a Bertrand - ten napálil míč do Shackella, jenž si vsítil vlastní branku.

Zápas přesto pro sedmý tým tabulky nezačal vůbec dobře. A možná se tak na něj bude nahlížet i s odstupem času. Po deseti minutách si totiž Fraser Forster sám přivodil vážné zranění, pro které musel být odnesen na nosítkách a vystřídán. Jeho náhradník Kelvin Davis si však počínal fantasticky a byl jedním z hrdinů zápasu.

Už ve zbytku prvního poločasu minimálně třikrát svůj tým podržel. Poradil si s hezkou střelou Vokese a především si krátce před obrátkou poradil s obrovskou šancí Ingse. V nastaveném čase úvodního dějství pak mohl pyšně zvednout ruku potřetí, když vyrazil gólovou hlavičku Barnese.

To už za stavu 1:0 pro Southampton, o který se šťastně postaral Shane Long. Šťastně proto, že pouze zakončovací neschopnost Pellého mu to dovolila. Clynovu ránu totiž Graziano trestuhodně minul a Long na zadní tyči pohodlně uklízel do poloodkryté svatyně. Pellé navíc ve stoprocentní příležitosti selhal ještě jednou, když před pauzou napálil míč z nějakých pěti metrů do břevna.

Druhé dějství už tolik zajímavých situací nenabídlo, takže fanoušci na St. Mary’s Stadium stoupali nadšeně ze sedaček jedinkrát. To když klasicky ofenzivně aktivní Ryan Bertrand po autovém vhazování uháněl podél brankové čáry a jeho střílený centr si do vlastní sítě srazil kapitán Burnley Jason Shackell.

Tohle vedení už Southampton nepustil - jakožto nejlépe bránící tým v Premier League se dá říci, že i dle očekávání. Svěřenci Ronalda Koemana tak před nedělní dohrávkou Liverpoolu a Man Utd ztrácí na čtvrtou příčku jen tři body. Burnley naopak nevyužilo posunout se před Sunderland na nesestupovou pozici a zůstává osmnácté.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hachim Mastour

02

To si robíte prdel ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Southampton je ubohej....0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele