11. kolo
08.11.2014 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester United - Crystal Palace 1:0

Fotbalisté Manchesteru United v domácím prostředí porazili Crystal Palace 1:0. O jediný gól pro oko nezaujatého fanouška nepříliš atraktivního klání se postaral v 67. minutě žolík Juana Mata, který těsně před tím nahradil na trávníku Januzaje. Rudí ďáblové si vypracovali ještě několik dobrých šancí, ale rozvlnit síť už nedokázali.

Louis van Gaal měl před zápasem velké potíže se složením obrany, zejména pak stoperské dvojice. Mimo byli kvůli zranění Jones s Evansem a disciplinární tresty si museli odpykat Rojo se Smallingem. Stoperskou dvojici tak navzdory očekáváním vytvořil univerzál Daley Blind a mladíček Paddy McNair.

Úvod utkání nabídl zajímavou příležitost Manchesteru, ovšem Januzaj střelou zpoza šestnáctky minul Speroniho bránu. Bohužel se nadlouho jednalo o poslední situaci, která fanoušky zvedla ze sedadel. Domácí sice měli územní převahu, což dokumentovalo i více než osmdesátiprocentní držení míče, ale Speroni mohl být takřka úplně v klidu.

Navíc když na druhé straně zadáci United chybovali a nabídli samostatný únik Campbellovi, mohl si celý Old Trafford hlasitě oddychnout, neboť hráč vychovaný Manchesterem United v nadějně pozici přehodil kromě de Gey i branku. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran byl velice blízko skórování Marouane Fellaini, avšak jeho hlavičku po rohovém kopu na brankové čáře vykopl dobře postavený McArthur. Fotbalisté Crystal Palace se prezentovali velmi pasivně a vypadalo to, že bude pouze otázkou času, kdy se Red Devils podaří pokořit Juliána Speroniho.

V 63. minutě nahradil belgického reprezentanta Adnana Januzaje Juan Mata a tento tah se van gaalovi náležitě vyplatil. Neuběhli ani čtyři minuty a bývalý hráč Chelsea a Valencie otevřel skóre. Mata si vyměnil balón s Di Maríou a ránou k levé tyči překonal argentinského gólmana.

Pokud by někdo čekal, že obdržená branka donutí Eagles k větší ofenzivní aktivitě, musel být zklamán. Obrázek hry se příliš nezměnil. V 83. minutě vyústil tlak Manchesteru odstřelováním Speroniho svatyně, bohužel pro domácí s neúspěšným koncem. Po Rooneyho vybídnutí střelu Robina van Persieho zablokoval skluzem jeden z obránců, následně pálil ze sedmnácti metrů Mata do tyče a celou akci uzavřel hodně nepřesným pokusem znovu van Persie.

Manchester United tak po třech zápasech znovu získal tři body a posunul se v tabulce vpřed, naopak Crystal Palace zůstává na hranici sestupu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (16)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

keď to CP zatiahne tak určite, ale ak by sa hralo hore-dole tak aj 4:3

Reagovat
Infernoqt

je to jen otázka času, kdy se prolomí beton a jestli dají oni gol z breaku

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Devil

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Už musíme začať makať čiže jednoznačne 4:0 2x Rooney, Januzaj, Persie

Reagovat
Devil

Januzaj raději ne....

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci bída,ale jdeme dále.

Za týden nás čeká další peklo.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme dát van Gaalovi čas...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele