30. kolo
21.03.2015 13:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester City - West Bromwich Albion 3:0

Jeden z nejjasnějších zápasů v historii Premier League. Chybně pykající McAuley už od druhé minuty chyběl WBA významně - a jen permanentně zachraňující Myhill odvrátil ostudu. Góly obstarali Bony, Fernando a Silva; Manuel Pellegrini tak na Etihad Stadium oslavil jubilejní stý zápas na lavičce Manchesteru City více než důstojně.

Tony Pulis poměrně překvapivě nasadil do utkání pět obránců - tento záměr však vzal za své už po 18 vteřinách! Wilfried Bony, který teprve podruhé nastoupil v základní sestavě City, uháněl po minele McAuleyho sám na Myhillovu branku, když jej fauloval Dawson. Zmaření gólové šance = červená karta. Sudí Neil Swarbrick však nepochopitelně poslal pod sprchy Garyho McAuleyho.

Domácí se dle očekávání ujali otěží zápasu, ale poměrně dlouho jim trvalo, než se dokázali dostat do gólové příležitosti. West Brom se po vyloučení ještě více zatáhl před vlastní šestnáctku, a když už se míč dostal do vápna, semknutá defenziva Baggies jej vůbec nepropustila ke svému brankáři. V prvním poločase zblokovali obránci WBA impozantních 11 střel. Celkově se Man City v úvodním dějství pokusilo o střelu 26x, což je více, než jakýkoli tým v Premier League dokázal od sezóny 2003/04!

Krásnou akci na jeden dotek předvedli Citizens po čtvrthodině hry. Na jejím konci střílel Frank Lampard, čtvrtý nejlepší kanonýr historie Premier League, který naposled nastoupil v základu City před čtvrt rokem. Tehdy gólem zajistil výhru 1:0 nad Leicesterem, teď však ve skvělé pozici napálil míč vedle branky.

Dělovou ránu Silvy po chvíli polapil Myhill, ale další šance už skončila gólem. První gól v novém dresu vsítil Bony, který vydloubl ze skrumáže odražený míč ze střely Fernanda a v pohodě jej zasunul pod břevno - 1:0. Po půlhodině krásně vypálil z hranice šestnáctky, ale perfektní zákrok pro změnu opět vytáhl Myhill.

I přes dobrý výkon kapituloval náhradní brankář WBA do přestávky ještě jednou. Rohový kop zamotal hlavu Jonasu Olssonovi, který se zbytečně natahoval po odraženém míči a způsobil zmatek před brankou. Myhill balón nedokázal pokrýt a důrazný, pohotový Fernando mohl bez potíží zvýšit vedení Citizens na 2:0. Byl to již tisící gól Manchesteru City v Premier League.

Druhé milénium však bylo pro Pellegriniho partu dlouho zakleté. Boaz Myhill předvedl parádní výkon, během nějž v celém utkání předvedl rekordních 13 zákroků (druhý je letos Pantilimon - 9). Nejvíckrát se za hlavu držel Sergio Agüero, na němž byla v průběhu zápasu vidět i frustrace. Dvakrát neproměnil gólovou šanci a do třetice napálil tyčku. Dorážkou pak orazítkoval břevno Bony.

Velkou příležitost měl i Lampard, ale sám před Myhillem střílel slabě a doprostřed. V utkání nebyl u klíčových situací příliš vidět David Silva, který se však na rozdíl od Agüera nakonec gólově prosadil. Čtvrt hodiny před koncem lehce tečoval střelu Jovetiće a upravil na konečných 3:0.

West Brom byl celý zápas zatažený a s výjimkou jedné jediné příležitosti nedostal vůbec "čuchnout". Tu navíc trestuhodně spálil Saido Berahino, jenž po rohu Morrisona a hlavičce Olssona trefil sám před prázdnu brankou jen břevno.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
t0mmy33MCFC

Takhle procervenalych poslednich 10 zapasu od roku 2009 co to tady sleduju nepamatuju tezko rict, co se zlomilo v tom domacim zapase s Burnley, kdy ta tabulka mohla byt kompletne zelena...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Cože na střely 42:3 ????

Reagovat
t0mmy33MCFC

jojo a z toho jen 3 goly.. jde videt ze porad hrajeme velky kulovy...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele