1. kolo
16.08.2014 16:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Everton začal vesměs na chlup stejně jako loni

Loni se Everton pod Robertem Martínezem rozjížděl pomalu - začal třemi remízami, když se úplným úvodem přetahoval s Norwichem až ke konečnému skóre 2:2, které letos replikoval. Dnešní vstupní zápas má nicméně pro Toffees ještě drsnější pachuť, neboť to byli vždy Foxes, kdo musel dotahovat...

První střelu Leicesteru zpátky v Premier League měl na svědomí kapitán Morgan po jednom záludném rohovém kopu; také při jeho střele - stejně jako když to na druhé straně zkoušel McGeady - se ale v ochozech vzrušil jen málokdo. Publikum takhle mohlo daleko spíše rozdráždit jedno menší nedorozumění mezi Jagielkou a Howardem, ani to však žádné dramatické vyústění nemělo.

První pořádnou salvu emocí tím pádem vyvolal až gólový moment z 20. minuty, když se k dech beroucímu debutovému zásahu v Premier League nadechl Aiden McGeady. Irův neuvěřitelně sebevědomý a precizní finiš zasazený přesně do vzdálenější šibenice přišel ihned poté, co byl Schmeichel nešťastným odrazem vylákán daleko z brankové čáry, aby rozhodil Distina.

Pokud vše, co McGeadyho nádherné ráně předcházelo, bylo původem z kastlíku plného náhody, instantní odpověď Leicesteru se nesla v podobném duchu. Everton se po dvou minutách nedokázal osvobodit po rohovém kopu a Ulloa menší biliár ukončil nekompromisní cestou - čili cestou, jakou byste si zhruba představovali od klubového rekordmana v disciplíně přestupové částky.

Tenhle remízový stav však ještě neměl vytrvat až do konce; na to měli aktéři až moc volného času před sebou. Příliš prostoru pro McGeadyho po půlhodině hry excelentním blokem zalepil Morgan a Toffees pomalu přebírali iniciativu. McGeady s Naismithem mohli brzy opět pálit ze zajímavých pozic, aby posléze druhý jmenovaný po souhře Pienaara s Bainesem z otočky dokonale zacílil pod břevno.

Na řadě tak byli znovu Foxes, a ti si takové privilegium moc dobře uvědomovali. Ulloa se po centru z levé strany znovu snadno dostal před Jagielku a mohl být zklamán jedině sám sebou, když hlavou mířil vedle. A to samé, akorát ještě dvakrát podtržené, záhy platilo pro Argentincova kolegu Jeffreyho Schluppa, který se sice hravě prodral před Stonese, poté však dal veletragickou koncovkou ve stoprocentní šanci na vše pozitivní zapomenout.

Přesto fotbalisté Leicesteru nepřestávali být optimisty, a zejména Mahrez svou rychlostí zlobil čím dál víc. Po jednom z nedovolených zákroků na jeho osobu měl být vyloučen Barry, přičemž jiná akce, v níž měl prsty tento hbitý Alžířan, už pro změnu ústila v branku. V 86. minutě sice Mahrezovu střelu zablokoval Jagielka, z dorážky už se ovšem nemohl mýlit Chris Wood.

King Power Stadium v Leicesteru poprvé v sezoně doopravdy naplno explodoval nadšením. Návrat do elitní společnosti po více než 10 letech se v rámci možností vydařil.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
MCFC_8

Novacikovsky entuziasmus...remiza

Reagovat
smazaný uživatel

Ta prasárna ze závěru lonského ročníku ChL,se vám čutálisti z Leicesteru vrátí.Jsem o tom přesvědčen.

Reagovat
vanGomm

Co provedli?

Reagovat
smazaný uživatel

Nepustili hostujícímu celku,který se mohl zachránit body.

Reagovat
Krony

Reagovat
Zajda

A co když sympatizovali s týmem, který se na úkor padajícího zachránil?

Reagovat
smazaný uživatel

To nikoho zajímat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Everton v PL 16 zápasů bez remízy,takže se to blíží.Tip X.

Reagovat
Infernoqt

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nováček Leicester City nezačal nejhůře ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele