7. kolo
04.10.2014 16:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Leicester City - Burnley FC 2:2

Přestřelka tam, kde byste ji zřejmě nečekali. Burnley v průběhu tohoto zápasu dokonce zlomilo vlastní rekord v neschopnosti skórovat, ihned vzápětí ale střeleckou mizérii po dlouhých 565 minutách ukončil Michael Kightly a ještě důležitější se pak jeví být Wallaceův druhý gól z úplného konce napínavého duelu...

Pro oba celky šlo o poněkud ambivalentní odpoledne. Burnley může být spokojeno s bodem z venkovního prostředí, na druhou stranu manažera Dychea jistě bude mrzet jeho pokračující čekání na první výhru i vážný úraz klíčového beka Kierana Trippiera (po němž zřejmě měl být za druhý žlutý faul vyloučen Schlupp).

Leicester pro změnu uhájil domácí neporazitelnost v tomto ročníku, zároveň si ale těžko může pochvalovat nadvakrát prohospodařené vedení.

A že zároveň po většinu času svíral otěže duelu ve vlastních rukách: mimořádně aktivní Mahrez se ostatně dalekonosnou ranou z 20. minuty zasadil o první vážnější zákrok některého z brankářů. To zdaleka nejdůležitější z prvního poločasu se nicméně odehrálo až mezi 33. a 40. minutou, kdy diváci přihlíželi rovnou třem brankám.

Nejprve se Ghaňan Schlupp za asistence Mahreze prosadil vůbec poprvé v Premier League, a jakmile Kightly finišem z velké blízkosti konečně utnul více než devítihodinové čekání Clarets na vstřelený gól, dostalo se rovněž na samotného Mahreze. Za dalších 94 sekund totiž neúnavný Alžířan ideálně navázal na Vardyho centr.

Po změně stran byli hosté lepším mužstvem a především Jutkiewicz měl (dvakrát) slušnou možnost vyrovnat. Nakonec to ale byl až Wallaceův přímý kop ze šesté minuty nastavení, co přeci jen vínovým přineslo vitální bod.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1. Po odvážnější o 2 goly.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Fera dobrej tip

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chce se mě

Reagovat
vanGomm

Tak z toho si nic nedělej,zde jen zaúřadovala fotbalová matematika a částečně také Murphyho zákon.Věřím,že to bylo hodně lákavé vsadit na tento zápas za 1.Já bych tento zápas na tiket však nedal.Za prvé Burnley hrálo znovu venku a v podobných případech to z těch dvou zápasů alespoň tou jednou remízou smrdí.To samé platí i v opačném gardu.Neříkám,že to bývá vždy,ale stává se to poměrně často.No a za druhé v minulém domácím zápase nasázel Leicester Manch.U. 5 gólů a jak praví jedno přísloví-po posvícení bývá víme co.Takže se v tomto zápase pouze vyplnilo to,co se tak nějak dalo i čekat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele