26. kolo
22.02.2015 15:05 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Leicester City 2:2

Skvělé a napínavé utkání bylo k vidění v Goodison Parku. Tamní Everton přivítal poslední Leicester City, který v městě Beatles dokázal přerušit svou čtyřzápasovou sérii porážek a odváží si cenný bod. Everton se sice po změně stran ujal vedení, Foxes ovšem dokázali skóre rychle otočit. Konečnou a zřejmě taky spravedlivou dělbu bodů zařídil hlavou dvě minuty před koncem Romelu Lukaku.

V úvodu měl více práce brankář domácích Tim Howard, jenž si svůj dnešní první úspěšný zákrok připsal ve 3. minutě proti střele Shluppa z poměrně ostrého úhlu. Everton často hrozil po pravé straně, odkud posílal centry do šestnáctky neúnavný Coleman, v nejzajímavější příležitosti však pálil Barkley vysoko nad. Na tribuny Goodison Parku mířil také na opačné straně Kramarić. Zimní posila z chorvatské Rijeky si navedla míč na střed a z hranice velkého vápna se pak pokoušela zaznamenat svůj premiérový gól v Premier League, bohužel pro Leicester neúspěšně.

Krátce po změně stran opět zahrozili dosud nebezpečnější hosté. Jamesův projektil vyrazil Howard jen před sebe a aktivní Schlupp poslal svou dorážkou těsně mimo tři tyče. A tak se z ojedinělé příležitosti radovali Toffees. Lukaku využil svých fyzických dispozicí, nenechal se odstavit od míče a následně ho přiťukl Naismithovi, ten si ještě vylepšil střeleckou pozici a přízemním pokusem na přední tyč zaskočil Schwarzera.

Z vedení se ovšem svěřenci Roberta Martíneze dlouho neradovali. Morgan připravil důrazně o míč na půlce hřiště Atsua, vyslal dopředu Simpsona, jehož centr vyrazil Howard nešťastně do nohou stopera Stonese a odražený balón protlačil mezi nohama Colemana do sítě pohotový David Nugent.

Everton si mohl záhy svůj náskok vzít zpět. Po perfektní kombinaci, na jejímž konci byla skvělá patička McCarthyho, se zjevil sám před Schwarzerem Romelu Lukaku, ale branku australského veterána přestřelil. Na druhé straně předvedl další nejistý zákrok Tim Howard, když podběhl vysoký centr Simpsona a po následné přihrávce Vardyho dokonal obrat nekompromisní Esteban Cambiasso.

Spoustu šancí si ve druhém dějství vypracoval Romelu Lukaku - kýžený gól zaznamenal až v 88. minutě. Střídající Christian Atsu odcentroval z levého křídla a belgický forward i s přispěním zkušeného obránce Upsona rozradostnil Goodison Park. Strhující závěr ještě nabídl několik šancí na obou stranách, skóre se už však neměnilo.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si jistý ,ale zdá se mě ,že naše 1 nepatrně přidala na Everton pár minut po skončení zápasu EL.Má to někdo z vás možnost zjistit-třeba z Trefiku?.Tip1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele