16. kolo
13.12.2014 16:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Southampton FC 1:0

Southampton počtvrté v řadě neboduje a opět žehrá na své tragické zakončení. Po nudném úvodním dějství přebral otěže zápasu pevně do svých rukou, vše však zlomila neproměněná penalta a smolná gólová akce, která Burnley posouvá mimo sestupové pozice.

Hosté chtěli od prvních vteřin diktovat tempo, domácí je však zaskočili aktivním presinkem, který málem pozlatil ve třetí minutě Ings, nečekanou ranou z pětadvaceti metrů přes obránce však o decimetry minul. Saints se i postupem času jen těžko dostávali přes střed hřiště, v 17. minutě tak alespoň Hesketh ukázal, že přes svůj věk a útlou postavu není žádné "ořezávátko", jeho nesmyslný skluz odnesl lehkým otřesem Heaton a talentovaný Angličan mohl být za žlutou kartu vděčný.

To na druhé straně zahrozil Barnes o poznání fotbalověji, když svým důrazem donutil Clynea k prudké přihrávce z malého vápna na Forstera, ten tak musel hodně rychle k zemi. V tu dobu ležel uprostřed hřiště právě Hesketh, který na svůj debut v základní sestavě nebude vzpomínat zrovna vesele, svému jménu totiž dostál Keane a pomstou za svého brankáře ho již po půlhodině vyřadil ze hry.

Střídající Ward-Prowse pak po deseti minutách na hřišti jako první ohrozil Heatona střelecky, jeho skákající pokus zpoza vápna však domácí brankář výborně zlikvidoval. To však bylo pro první poločas vše, co favorit směrem dopředu předvedl, v kabině domácích tak musela být slyšet slova chvály pro takřka bezchybnou defenzívu.

Ta se po změně stran ještě utužila, nebyl tak problém vídat devět hráčů Burnley ve vlastním vápně. Parádní kombinací ji hosté vyškolili v 57. minutě, jenže Mané pálil z patnácti metrů kousek nad břevno. Jen chvíli poté už stadion jásal, Heaton totiž vystihl směr přízemní střely Tadiće z pokutového kopu, "žáčkovský" faul ve vápně od Boyda tak zůstal nepotrestán.

Do značné míry promrznutý Forster se výrazně zapojil do dění až v 68. minutě, z dvaceti metrů pálil po zemi Ings a dvoumetrový brankář měl plné ruce práce, aby vyrazil alespoň před sebe, kde k jeho štěstí stál Boyd v ofsajdové pasti. Jen pět minut poté ale fatálně selhal Clyne, který po autu v blízkosti vlastního vápna nakopl míč jen do atakujícího Ingse, odražený balón sebral Barnes a s pomocí teče Alderweirelda uzmul Forsterovi šanci zasáhnout.

V marné honbě za vyrovnáním se k vytouženému cíli nejblíži přiblížil právě Clyne, jeho pokus z dvaadvaceti metrů proletěl jen těsně kolem vzdálenější tyče. Clarets si pak s klidem pohlídalo čtyřminutové nastavení, v němž zahrozil jen příliš vysokou hlavičkou Wanyama, a zoufalí Saints tak definitivně zažívají nejhorší výsledkovou krizi od svého návratu do Premier League.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

Tip 2.To mě poradil dědek.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele