32. kolo
11.04.2015 18:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Arsenal FC 0:1

Nejdelší série ligových vítězství od legendárních Invincibles (osm) a obecně dokonce i vyšší procento vyhraných soutěžních zápasů než v oné sezoně 2003/04 - taková je nakonec sezona londýnského Arsenalu, který po podzimu vypadal spíše na odpis, a nyní jako by se snad zapojoval do boje o titul...

Dnešní večerní duel však mohl pro Kanonýry odstartovat nešťastně, když ještě uvnitř první pětiminutovky po levém křídle prchl Sam Vokes a pouze včasné vyběhnutí Ospiny z brankové čáry udělalo z takové hrozby pouhé ojedinělé varování. Dál už se totiž minimálně v první půli jednalo hlavně o to, jak si vepředu povedou hosté.

Arsenal ihned na Vokesovu akci odpověděl skrze Sánchezův nepřesný pokus po hezkém ťukesu s Özilem a ti samí borci byli také klíčovými postavami jediné gólové akce utkání. Ve 12. minutě se k Özilovi šťastně odrazila zablokovaná střela, jeho následný projektil vyrazil Heaton a uprostřed pořádně vřavy si potom ukázkově věděl rady pohotový Ramsey.

Kanonýři strávili celý zbytek první půle v jasné převaze a Santi Cazorla například svůj projektil z přímého kopu namířil jen těsně vedle pravé šibenice. Po přestávce už se trochu začalo prosazovat i Burnley, především díky rozpačitému počínání nezkušeného beka Bellerína, Ospina si však přesto dokráčel již pro své šesté ligové čisté konto.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

váhra Arsenalu o 1-2 góly

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Infernoqt

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Burnley poslední dva zápasy doma obrala o body City i Tottenham, ale forma Arsenalu se jeví jako nesrovnatelně lepší. Věřím, že to zvládnou a Burnley nakonec 0:2 udolají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele