12. kolo
24.11.2014 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Southampton po sedmi týdnech inkasoval, Villa uhrála bod za remízu

Southampton přijel do Birminghamu v pozici favorita a s pěti soutěžními výhrami v řadě. Přesto byl proti Aston Ville nakonec rád za bod. Po chybě Forstera otevřel skóre Agbonlahor a teprve deset minut před koncem vyrovnával Clyne. Saints tak na Chelsea ztrácí už šest bodů, Villans naopak utekli od sestupu na rozdíl dvou bodíků.

Aston Villa získala z předchozích 7 zápasů jeden jediný bod a jeden jediný gól. Naproti tomu Southampton ze stejné porce utkání posbíral bodů 18 a třeba na takovém Sunderlandu si pochutnal hned osmi přesnými zásahy.

Kontrast mezi dnešními soupeři vyzní ještě více, když si uvědomíme, že do začátku tohoto zápasu vstřelili Saints 23 branek, zatímco Villans si připsali 23 střel na branku. Navíc hrála nejhorší ofenziva proti nejlepší defenzivě.

Jenže už první poločas všechny tyto nezpochybnitelné fakty smetl ze stolu ojedinělou situací. Zoufalý odkop Ciarana Clarka způsobil nečekané zmatky mezi obrannou řadou a brankářem Forsterem, jenž podcenil obrovskou rychlost Gabriela Agbonlahora. Dnešní kapitán Villans před vyběhnuvším gólmanem vypíchl míč a do prázdné branky otevřel skóre - 1:0.

Southampton přitom do utkání vstoupil aktivněji. Byl nebezpečný po centrech ze strany, ale zmohl se i na střely, byť ta Tadićova byla zblokována. Až po úvodní brance poprvé výrazně zahrozil Mané, jehož přesně mířenou přízemní ránu musel Guzan skvělým zákrokem vyrazit na roh.

Hned po změně stran naopak zahrozili domácí, N’Zogbiovu ránu však obětavě zblokoval Bertrand. Southampton se přes konsolidovanou obranu Villans dlouho nemohl prosadit - až dvacet minut před koncem zůstal po jedné z mnoha standardek ve vápně Fonte a z úhlu donutil Guzana k reflexivnímu zákroku nohou.

Chvíli nato se k hlavičce zblízka dostal do té doby neviditelný Pellé, ale mířil nad. Neuspěl ani Tadić, jenž z dalšího přímého kopu nabídl Guzanovi příjemnou pobídku k boxování. Prakticky z protiútoku měla definitivní možnost zabít zápas Aston Villa. Skvěle provedený brejk dotáhl Agbonlahor až k pasu na Weimanna, jenž ovšem z nějakých 12 metrů přestřelil i pomyslnou ragbyovou svatyni.

A jak hořce za chvíli litoval. Deset minut před závěrečným hvizdem zafungovala typická spolupráce dvou krajních obránců; muž zápasu Ryan Bertrand skvěle pronikl do vápna, ještě lépe našel ve druhé vlně nabíhajícího Nathana Clyna, a ten utěšenou ranou překonal Guzana - 1:1.

V závěru už favorizovaní hosté druhý gól nepřidali a duel skončil zaslouženou remízou. Před nadcházející vražednou desetizápasovkou, v níž Southampton dvakrát narazí na Arsenal i Manchester United a dále na Man City, Chelsea, Everton nebo Newcastle, tak Saints kýžené psychologické vítězství nezískali.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
M1ck0

Rozjetý Soton si odveze minimálně bod...tip 1:3

Reagovat
arsavin

Podle aktuální formy to musí být dvojka. Tip 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele