15. kolo
07.12.2014 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Aston Villa - Leicester City 2:1

Bez prohry v pěti kolech, po dlouhé době se dvěma po sobě jdoucími výhrami a již šest bodů nad sestupovou propastí - v Birminghamu si opět mohou libovat, alespoň tedy v rámci možností. Naopak Leicester se dál utápí v krizi; bodovat se mu nyní nepodařilo již v osmi z posledních deseti zápasů...

Zkraje tohoto nedělního utkání se hráči hodně zastřelovali a bránu netrefil ani Benteke, když už se jednou po propadnutí Huttonově balonu pro N’Zogbiu podíval za obranu Leicesteru. Góly tedy začaly padat teprve po odbití 13. minuty.

Nejdříve Mahrez pronikl z pravé strany do středu, jeho nepříjemně tečovanou ránu neudržel Guzan a pohotový Ulloa zavěsil vůbec poprvé od zářijové přestřelky s Manchesterem United; poprvé v 10 kolech.

Jenže Aston Villa si na domácím hřišti nenechala nic líbit a udeřila v podstatě obratem. Standardní situaci perfektně rozehrál Ashley Westwood a Ciaran Clark se do centru za letu vložil velice obratně - tak aby výjimečně skóroval a srovnal na 1:1.

Takový byl i poločasový stav, když ve zbytku úvodní části zdaleka nejvíce zaujal Vardyho nešetrný zákrok, který si jednak zasluhoval více než jenom žlutou kartu; a jednak si vyžádal oběť v podobě zřejmě vážně zraněného záložníka Westwooda.

Přesto do druhé půle Aston Villa nevkročila nijak otřeseně, spíš přesně naopak. Benteke se okamžitě projevil jako hlavní kreativní síla, Cleverley však svůj finiš nedokázal adekvátně ukrotit. A poté byl Benteke pro změnu na konci jedné akce odmítnut včas vyběhnuvším Schmeichelem.

Dánský brankář se ve druhém dějství obecně měl co ohánět a brzy likvidoval Agbonlahorovu křižnou ránu. Aston Villa potom poněkud ztratila půdu pod nohama vinou dalšího zranění klíčového středopolaře, tentokrát Cleverleyho, avšak Foxes tohoto zakolísání využili akorát k jedné zajímavé šanci Nugenta.

Villans naproti tomu dokázali v 71. minutě vykouzlit gól jakožto blesk z čistého nebe. Na počátku celé akce stál opět Benteke, jehož lahodný pas do strany převzal Hutton a s přehledem - ačkoliv byste si na něho jako na střelce před výkopem jistě nevsadili - nasměroval birminghamské za třemi body.

Zanedlouho ještě Schmeichel Leicester tři udržel ve hře - nejprve při Bentekeho hlavičce po skvělé Grealishově výzvě, posléze při jedné záludné standardce a Agbonlahorově průniku, který zakončoval Grealish - to však nebylo hostům k pořádnému užitku. Za ně už závěrem utkání promlouvali akorát Vardy s Woodem, ani jeden z nich ale Guzana nijak neprověřil, a navíc Konchesky za potyčku s Huttonem uviděl červenou kartu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
arsavin

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele