14. kolo
03.12.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Southampton FC 1:0

Neuvěřitelně důležité tři body si v rámci vloženého kola připsal Arsenal, který až v samotném závěru utkání se Southamptonem spasil "obvyklý podezřelý" Alexis Sánchez. Jeho devátá branka v tomto ligovém ročníku a celkem 14. v novém dresu posunula londýnský celek alespoň na šestou příčku...

První slovo v zápase mohl mít střelec poslední vítězné branky Arsenalu, Danny Welbeck se však po převzetí dalekonosné kolmice od Cazorly nesrovnal ideálně a zakončil jen do boční sítě. To fotbalisté Southamptonu zprvu vypadali na míči o poznání elegantněji. Saints se zpočátku zdáli být skoro až posedlí hbitými narážečkami, a po jedné z nich měl také Pellè brzy skórovat - tehdy mu přímo před Martíneze hlavou prostrčil míč Davis, italský forvard ale bez přípravy hrozivě přestřelil.

Teprve ve 25. minutě se Arsenalu poprvé povedlo prokombinovat do soupeřovy šestnáctky, na Ramseyho skrytý pas ovšem nepřímo navázal Oxlade-Chamberlain ranou pouze doprostřed brány. Forster se tak musel pořádně vyznamenat až na sklonku úvodní části, když Welbeck hlavičkoval pod břevno po Cazorlově standardce.

Southampton už do tohoto střetnutí nastoupil bez opory záložní řady Morgana Schneiderlina, a když po 28 minutách musel odstoupit i jeho záskok Jack Cork, zdáli se být hosté poněkud paralyzováni. V celém úvodním dějství se tak nakonec obě strany dohromady zmohly všehovšudy na tři střely mezi tyče.

Těsně po obrátce Koscielny excelentně zablokoval další slušnou příležitost Pellèho, to však bylo zároveň od Sotonu v podstatě všechno, co se ofenzivního projevu týče. Ani Arsenal toho směrem dopředu mnoho nepředvedl, a nakonec jako by vysloveně čekal na vysvobození v podobě příchodu Oliviera Girouda, vysvlečeného v 65. minutě.

Francouzský útočník ve hře Arsenalu doopravdy udělal zásadní rozdíl; ihned to bylo v podání domácích přímočařejší, fyzičtější a obecně cílevědomější. Giroud nejprve sám nebezpečně střílel z těžšího úhlu, aby potom patičkou úžasně pohotově odklonil Sánchezovu příhru do cesty Welbecka, jehož technický obstřel narazil akorát na prvotřídní Forsterův reflex.

Arsenal ve výsledku dohrával v poměrně odvážném rozestavení skoro až se čtyřmi útočníky, a od 85. minuty si navrch mohl užívat početní převahy, když se Saints zranila další alternativa pro štítového záložníka, Toby Alderweireld.

Hostující šance na bodový úspěch záhy ještě nakrátko udržel při životě Forster, když v 87. minutě bůhvíjak vytáhl gólovou Giroudovu hlavičku, za dalších pár sekund už ale Gunners přeci jen udeřili. Ramsey tehdy na neodpískanou ruku soupeřova obránce navázal nádherným pasem na malé vápno, kde se Alexis Sánchez jednoduše nemohl mýlit - 89. minuta, 1:0.

Ramsey potom ve spolupráci s Giroudem ihned mohl zvýšit, Forster se už ale podruhé překonat nenechal. To Martínez si na druhé straně připsal třetí čisté konto ve třech po sobě jdoucích soutěžních startech.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (16)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
cepinzcegamy

to bude v poločase Giroud, Ramsey - Wanyama

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
justcall

Reagovat
zoca

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 souphanton pojde dole pomaličky

Reagovat
Gunner14

polívka hanton

Reagovat
Gunner14

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gunner14

?

Reagovat
bayern987

2:0 Poldi se trefí!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2, tragédi prohrajou doma a Wanker nebude odpovídat na otázky proč jsou transparenty s jeho odchodem v hledišti

Reagovat
smazaný uživatel

Wanker měl prohrát

Reagovat
forrest

No to je zase rozplývání nad Arsenalem... :-)

Reagovat
fantomas

"zase"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele