18. kolo
26.12.2014 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Rosický rozhodl malé londýnské derby mezi Arsenalem a QPR

Arsene Wenger se stává teprve druhým manažerem, kterému se v historii Premier League podařilo vyhrát neuvěřitelnou porci 400 zápasů. Celkově jde potom o jeho 600. výhru v čele londýnského celku, jenž takto zůstává na Boxing Day neporažen už 11 zápasů v řadě...

Arsenal si to mohl udělat hned zpočátku pěkně jednoduché - už v úvodní desetiminutovce Armand Traoré neuváženě zajel do Alexise Sáncheze a daroval Gunners výhodu pokutového kopu. Toho se však ujal sám Chilan, namísto obvyklých exekutorů Cazorly s Giroudem, a výsledek těžko mohl být horší: unavená přízemní střela, se kterou si Robert Green jednoduše musel poradit.

Arsenal tímto přišel o sérii 10 proměněných penalt, při chuti však zůstával i po celý zbytek první půle. Zejména Rosický dodával Kanonýrům na docela jinačí dimenzi a svými nápaditými pasy udržovat defenzívu QPR v pohotovosti. Jednou zajímavou střelou se potom prezentoval také Alexis, potažmo Giroud z přímého kopu.

Kýžený gól tedy Arsenalu konečně dopřál až opětovně chybující Traoré, kterému se ve 37. minutě příliš nechtělo stopovat Alexise Sáncheze, a ten pak perfektní hlavičkou zhodnotil Gibbsův centr z levé strany.

Potenciálně klíčový okamžik zápasu nadešel krátce po změně stran, když Giroudova stupidní reakce na Onuohovo postrčení v 53. minutě ústila v zaslouženou červenou kartu a zdánlivou komplikaci pro uvolněný Arsenal.

Ten se však nakonec ani v oslabení nesesypal a nadále v poklidu určoval tempo hry, aby ještě v 65. minutě stvrdil vedení skrze parádní sólo Alexise a Rosického pohodlný finiš přes špatně postaveného Greena.

Tak jako tak nicméně Gunners nedohrávali v naprostém klidu - mohlo za to mizerné rozhodnutí sudího Atkinsona nařídit penaltu po Debuchyho čistém odzbrojení Hoiletta a Austinova 12. ligová trefa v tomto ligovém ročníku.

Následně se Queens Park Rangers i díky Wengerovým defenzivním střídáním skutečně v několika chvílích zdáli být blízko vyrovnání. Například Vargasova koncovka po rohovém kopu byla zablokována až na brankové čáře Flaminim a po Gibbsově skluzu na Zamoru se určitě dala pískat další penalta...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Gunner14

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1. 100%

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat
arsavin

3:0

Reagovat
Hachim Mastour

Welbz dnes dole, Poldi hore. 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rosa je v základu Jdu si dat panáka

Reagovat
Manau

Reagovat
edejv

Rosaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Ten jeho gol bol riadne šťastný. Rosa strieľal naslepo do stredu brány, pol metra od brankára, ale lopta podskočila a prešla. Taký hráč to má umiestniť a dať jasný gol, nie taký poťa. Ale on už je mimo, len jeho fanúšikovia sa s tým nevedia zmieriť. Najdrahší marod v histórií futbalu a jeden z najarogantnejších eunuchov.

Reagovat
justcall

Giroud

Reagovat
smazaný uživatel

Ako tréner by som Giroudovi dal ja žltú kartu, ten zápas mohli prehrať kvôli nemu, je to neodpustiteľné.Teraz bude stať kvôli trestu a za to mu nepatrí plat.Tu nejde o faul v hre, ale o frajerinu.

Reagovat
Fonzi9

Dobrá práce Tome, teď si pojď zas sednout na 10 zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli nakonec nebude ten Rosuv gol na skodu, bude si myslet, ze je pro toho noumu uzitecny, prestupove tam prosedi a na hriste se zase podiva minimalne samozrejme bych mu pral pravy opak

Reagovat
Fonzi9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele