16. kolo
13.12.2014 18:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Arsenal FC - Newcastle United 4:1

Není to sice repete utkání z předloňského prosince, kdy si Straky na Emirates Stadium přijely pro nevídaný výprask 3:7, nicméně i skóre 4:1 musí fanouškům Arsenalu v tuhle chvíli znít jako rajská hudba. Zvláště spokojený potom jistě bude Santi Cazorla, který si ke svým třicátinám nadělil dvě mazácké branky...

Hned zkraje zápasu nasměroval Mertesacker svou hlavičku z těžké pozice do břevna a tím jaksi předurčil tón celého střetnutí. Arsenal se dopředu tlačit přirozeně vehementněji než soupeř a v 15. minutě taky oslavil úspěch.

Giroud celou akci rozjel příhrou Alexisovi a pak si ji i sám zakončil, když si nikým nestopován doběhl do vápna pro nekompromisní hlavičku do sítě. Připsal si tak již čtvrtý hlavičkovaný projektil na bránu Newcastlu; a každý z nich si našel cestu za záda protivníkova brankáře.

Ihned vzápětí to mohlo být 2:0, kdyby rozhodčí neskočil na lep Janmaatovi a neodpískal stěží viditelný faul na jeho osobu. Neuznanou branku tehdy vsítil Welbeck, jenž si mohl spravit chuť o chvíli později po delikátním Sánchezově lobu za obranu, sám ale pohotově zakončoval mimo.

Arsenal se za celé utkání pořádně třásl pouze jednou jedinkrát. Szczesny se načas donudil teprve ve 34. minutě a hned musel Gunners nadvakrát zachraňovat; ačkoliv při Cissého dorážce Williamsonovy hlavičky ani sám nevěděl jak.

O přestávce si domácí v kabině patrně pověděli, že 1:0 není dostatečné vedení, a tak se hnedka po obrátce jali kupit na hromadu další góly. Nejprve si výborně porozuměli Alexis s Cazorlou, aby si druhý jmenovaný jemně píchl míč přes skluzujícího obránce a pak podobně citlivě obloučkem rozvlnil síť u zadní tyče. Posléze se Coloccini nepochopitelně vykašlal na Girouda a ten znovu nikým nerušen skóroval, tentokrát po příhře Bellerina.

Newcastle si krátce po vypršení hodiny hry připsal alespoň čestný zásah skrze Ayozeho skvělé usměrnění Colbackovy standardky, na opravdový dostřel favorita se však Magpies nikdy nedostali - a ani tomu nebyli příliš blízko. Naopak oslavenec Santi Cazorla ještě panenkovskou penaltou v 88. minutě potrestal Dummettovo lehké postrčení Welbecka.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (16)

Přidat komentář
Beros

Každý bod z venku je dobrý, takže doufám aspoň v jeden, ale ani tři by mi nevadily...

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
NuFc23

Tazko povedat, motyka moze vystrelit zeby X ?

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Wanker out. Jen amatér jde do sezóny s třemi CB. Tvrdohlavec trapnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Prober se, a navíc šel se dvěma CB do sezony, kdo je ten třetí?

Reagovat
Gunner14

3:0

Reagovat
Gunner14

3:0

Reagovat
Gunner14

Jenom jednou samozřejmě

Reagovat
vanGomm

Dobrý odhad

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Lojd

Proč nehrál Seth Morgan?

Reagovat
vanGomm

Reagovat
oli9

Roso táhni z tama jinam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele