10. kolo
02.11.2013 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

West Brom jen sotva někoho potěšil, výhru 2:0 ale bere

Jekyll a Hyde alias West a Brom. Domácím Baggies sice před vlastním publikem výlučně nepatřila žádná z pasáží duelu s Crystal Palace, ovšem přesto způsob, jakým šlo WBA dolů po změně stran, s první půlkou ostře kontrastoval. Brankář Boaz Myhill může akorát děkovat slabší finální fázi Eagles, díky níž z utkání nečekaně vyvázl s již třetím čistým kontem v sezoně...

Zatímco větrný Stoke přinesl fotbalovému světu senzační branku gólmana Begoviće, větrný West Bromwich nezaujatého diváka potěšil jen sotva. V prvních deseti minutách se hra omezila prakticky jen a pouze na bitvu o střed pole a v podobném duchu se také pokračovalo. Sem tam se o něco pokusil hostující Bannan, ale to bylo asi tak všechno. Navíc nejprve pro naražená žebra střídal Guédioura na jedné straně, posléze si zadní stehenní sval natáhl Jones na straně druhé.

Právě zranění pravého beka WBA se ovšem ukázalo být "morbidním" impulzem celému utkání. Totiž poté, co se k ojedinělé ráně dostal ve jménu CP Jason Puncheon, udeřil na opačném konci hřiště zrovna střídající mladík Berahino. Tomu se Sessegnonův pas zprvu nahrubo odrazil od pravačky, kometa sezony si ale věděla rady i se svou levou nohou. Tentýž Berahino pak celý poločas uzavřel ke konci dlouhého nastavení další ránou po Sessegnonově výzvě; tentokrát už jen do Jedinaka.

Druhý poločas na The Hawthorns už byl o něčem úplně jiném a docela překvapil tím, jak moc se najednou dařilo prosazovat hostujícím Eagles. Jejich povstání vedl Puncheon, jenž po hodině hry Myhillovi zavařil s jednou tečovanou ránou, spolu s Thomasem, který perfektně načasovaným centrem vyzýval Jedinaka a hned dvakrát mohl skórovat v nastavení celého zápasu.

To už by ovšem akorát krotil náskok favorita, protože ten - ačkoliv po pauze hrozivě tápal (zejména Sessegnon šel nejméně o dvě úrovně níže) - v 83. minutě přeci jen dokázal přijít s vítanou pojistkou. Tu po rohovém kopu Brunta dodal stoper McAuley. Následné pasáže opět patřily výhradně Crystal Palace, ani zmíněný Thomas ani aktivní Bolasie na druhém křídle ovšem na Myhilla nevyzráli.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:6

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele