4. kolo
14.09.2013 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sigurdsson dvěma góly sestřelil Norwich, Tottenham je zpět na vítězné vlně

Stejně jako před zápasem nebylo pochyb o favoritovi zápasu, také po jeho skončení se rozhodně nikdo nemohl divit, že Tottenham zvítězil a připsal si do tabulky zasloužené tři body. Norwich od začátku do konce tahal za kratší konec, v každém poločase jednou inkasoval z kopačky Gylfiho Sigurdssona a prohrál 0:2

Hned od samotného úvodu bylo jasně patrné, že Spurs půjdou tvrdě po třech bodech, a to i přesto, že jen na lavičce náhradníků zůstali Lamela se Sandrem a ani na ní se nevešli hráči jako Lennon nebo Chadli. Naopak v základní sestavě se poprvé představila další posila, Christian Eriksen, který se prezentoval vysoce kvalitním výkonem.

Jako první ale zahrozil hráč, za něhož Tottenham nemusel položit na stůl desítky milionů, ale kterého si sám vychoval, Townsend ale sice pálil krásně, jenže přesto branku těsně minul. Ve dvanácté minutě už přišla první stoprocentní příležitost Spurs, když se do pokutového území neohroženě prohnal Eriksen, svou kličkovanou zakončil nebezpečnou ranou a po zásahu Ruddyho dostal ještě šanci na gól Soldado, patičkou však nastřelil jen pravou tyč.

Pak zase dvakrát z dálky pálil aktivní Townsend, co se nebezpečnosti týče však už moment ze čtvrté minuty neatakoval. To Soldado hlavičkoval po jeho centru z dobré pozice, ovšem nepřesně. Útočník Tottenhamu mohl otevřít střelecký účet zápasu i po pětadvaceti minutách hry, kdy mu balón ideálně naservíroval Dembelé, Soldado ale i v tomto případě selhal, když Ruddy jeho zakončení vyrazil na rohový kop.

Ve dvacáté osmé minutě už to ale bylo 1:0, když Soldado sklepl míč k nohám Eriksena, ten ještě posunul do výhodnější pozice Sigurdssonovi a Ruddy už byl tentokrát bez šance. Norwich poprvé zahrozil až za nepříznivého stavu, rána van Wolfswinkela ale určený prostor těsně minula. Ze druhého poločasu uběhly pouhé čtyři minuty a bylo už vlastně rozhodnuto, Tottenham totiž přidal druhou branku.

To zůstal na pravé straně úplně osamocen Paulinho, poslal před branku ideální přihrávku na Sigurdssona a ten už snad ani nemohl zaváhat. Islandský záložník navíc jen o malou chvíli později atakovat hattrick, Ruddy byl však proti. Stejně dopadla i akce Townsenda, a tak trval stav 2:0. Ten mohl změnit a situaci pro Norwich výrazně zpříjemnit van Wolfswinkel, v obrovské možnosti ale selhal a zakončil pouze do jednoho z ležících hráčů Spurs. Na více už se Canaries nezmohli, Tottenham si závěr zápasu zkušeně pohlídal a zvítězil o dvě branky.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Gary Hooper

Reagovat
cerwi

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Xaver

Ky-ky-ry-kýýýýýýýý !!! A jedém ...... možná i do první čtyřky. A napořád.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x14pwrm_tottenham-vs-norwich-2-0-motd_sport

Tak i bez Balea to šlape, navíc si myslím, že je Tottenham ještě silnější...přišly kvalitní posily a navíc se prosazují i borci, kteří byli loni spíš jen stínem Balea...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele