11. kolo
10.11.2013 13:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Krul zdeptal také dalšího londýnského giganta

Tottenham překvapil; a zároveň svým způsobem nepřekvapil. Neděle po Evropské lize mu zkrátka nesvědčí, z posledních osmi ligových proher tuhle podmínku splňovalo hned sedm! A dnes se k tomu zároveň přidal Tim Krul s více než heroickým výkonem a druhým naprosto senzačním čistým kontem v řadě...

Tottenham nyní v 11 kolech nastřádal ubohých devět branek, takže jsou na tom hůře už akorát kluby v sestupové zóně. Dnes tomu ale Spurs šli minimálně naproti (ani to v minulosti nebylo úplnou samozřejmostí). Ještě než Krul rozjel famózní představení v druhé půli, sem tam se musel blýsknout i před přestávkou - svou elasticitu osvědčil například při Soldadově hlavičce i Paulinhově střele.

Nejvýraznější postavou úvodní části nicméně ještě nizozemský strážce newcastleské klece tak úplně nebyl. Spíše to byl úžasný Gouffran, který ve 13. minutě dostal pod tlak Paulinha, adresoval přihrávku Rémymu a ten po obejití Friedela zasadil Tottenhamu fatální úder. Sám přitom mohl skórovat i o pár chvil dříve, když jej vyzýval pro změnu jiný krajan Yohan Cabaye.

Pokud diváci v prvním poločase přihlíželi relativně marnému favoritovi z hlavního města, druhé dějství už bylo o něčem jiném. Spurs měli nad Newcastlem v netradičních "švédských" barvách jasnou převahu a vytvářeli si i množství dobrých šancí; jen to holt nevycházelo v té zdaleka nejdůležitější fázi, a sice koncovce.

Vše zahájila už pěkná, rychlá akce Tottenhamu z 50. minuty, kdy z puntíku zakončoval Eriksen a narazil na Krula v "hokejovém" postavení. Ten pak zářil i nadále a neustále, ne-li čím dál ostřeji. Za další tři minuty se neskutečným způsobem vymrštil do protipohybu, aby zlikvidoval také drsně tečovaný Sigurdssonův projektil z přímého kopu, a za pomoci spoluhráčů svou svatyni uhájil i proti následnému náporu Spurs ve snaze přeci jen dotlačit míč za čáru.

Jako magnet potom Krul působil na soupeřovy projektily až do závěrečného hvizu. Takhle hravě lapil Sigurdssonovu dorážku Soldadovy štiplavé střely; a takhle vyrážel rovněž Townsendův pokus již pouhých 20 minut před koncem. Mezitím to Newcastle zatáhl způsobem, že ambice vyrážet dopředu jakž takž vykazoval všehovšudy jeden vytažený Cissé - a destruktivní taktika nesla ovoce. Krul se dále musel vytahovat akorát proti Paulinhově ráně a Vertonghenově navštívence po rohu, jinak byl chráněn ukázkově.

V součtu se nakonec musel tasit se 14 zákroky, což je nejvyšší číslo, pokud vezmeme v úvahu posledních osm (!) ročníků Premier League.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Newcatle

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Soldado z penalty)

Reagovat
smazaný uživatel

zbytečná ztráta. každopádně pro Krula, dneska chytal famózně.

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x1713rf_tottenham-hotspur-0-1-newcastle-united_sport#from=embediframe

Výtečné představení Krula....hráči totenhamu stříleli dobře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele