10. kolo
02.11.2013 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Begovićův gól zastínil remízový duel Stoke se Southamptonem

Málokdo si vzpomene, jak hrál Southampton na hřišti Stoke City ve druhý listopadový den 2013. Co však v paměti rozhodně nějaký ten pátek zůstane je okamžik z první minuty, kdy brankář Potters Asmir Begović z vlastního vápna překonal svůj protějšek v druhé bráně. Jeho kuriózní trefa však domácím stačila jen na bod, ten naopak Saints přivál vyrovnávací brankou Jay Rodriguez.

Utkání ve větrném počasí na Britannia Stadium začalo nevídanou událostí. Jen čtrnáct vteřin od úvodního hvizdu uběhlo, když se míč poprvé vlnil v síti. Asmir Begović se vší silou opřel do přihrávky Pieterse a jeho stometrový výkop se blížil k Borućovi. Jeden z nejlepších gólmanů Premier League vysoký balón hrubě podcenil a i díky silnému poryvu větru mu přelétl přes hlavu a k šoku všech přítomných skončil v síti.

Begović se tak stal teprve pátým brankářem v novodobé Premier League, kterému se podobný počin podařil. Navíc se na pouhé čtyři vteřiny přiblížil k vůbec nejrychlejšímu gólu v historii, který má na kontě někdejší stoper Tottenhamu Ledley King.

Zakrátko mohli domácí vést dokonce o dvě branky, když Crouch tečoval rohový kop do cesty Shawcrossovi. Stoper Stoke však míč šest metrů od branky fatálně minul. I na druhé straně byl blízko brance stoper, Dejan Lovren ale rovněž po rohu hlavičkoval mimo bránu.Vyrovnání se hosté dočkali až těsně před přestávkou. Ward-Prowse překrásným míčem našel ve vápně hlavu Jaye Rodrigueze, jenž ukázkovým "koníčkem" dostal kulatý nesmysl přes Begoviće do sítě.

I zkraje druhého poločasu se Boruć dostal do permanence, když musel zabránit v cestě do brány střele z kopačky Arnautoviće. Jedinou další šancí byl přímý kop z dobré pozice, který však Ward-Prowse ve vítěznou branku neproměnil. I tak ale Southampton natáhl sérii neporazitelnosti na sedm zápasů.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jak mohl dát úvodní gol golman? Tak to jsem zvědav na highlights

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele