30. kolo
15.03.2014 16:00 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Southampton FC - Norwich City 4:2

Zasloužené tři body po nečekaně dramatickém závěru připisují hráči Southamptonu, kteří po celý zápas jasně dominovali, aby pár minut před koncem ztratili koncentraci a málem přišli o luxusní náskok. S takovými výkony však Kanárci na udržení se mezi elitou pomýšlet nemohou.

Trvalo pouhých pět minut a valná část stadionu propukla v jásot. To Rodriguez našel za obranou Schneiderlina a jeho střela po zemi k pravé tyči rozvlnila síť za bezmocným Ruddym. Přitom už ve druhé minutě mohl otevřít skóre Ramirez, nicméně po rohovém kopu hlavičkoval těsně nad břevno. Zaražený Norwich však dával domácím další příležitosti k pojištění, když se sotva dokázal dostat ze své poloviny.

Ve 20. minutě pálil z osmnácti metrů Ramirez, k povedené pojistce přízemní ranou mu ovšem chyběly decimetry. Po více jak půlhodině hry se konečně ozvali i hosté, rychlý protiútok ale neřešil Hooper zrovna nejlépe a zbytečně uspěchaný pokus mířil mimo.

James Ward-Prowse z dvaadvaceti metrů proti Ruddyho skvělému zákroku neuspěl a Lallana po centru Rodrigueze hlavičkoval vedle, přesto se výrazně lepším domácím podařilo pojistit vedení už po dvanácti minutách druhé půle. Pas, který vracel hru před vápno hostů, šťastně propadl k Lambertovi, ten si hravě poradil s Yobem a po zemi k bližší tyči překonal i poslední zátaras k úspěchu.

Sluncem zalitý stadion se opět rozjásal v 73. minutě, a to i přes úvodní neúspěch Do Prada, jenž z těsné blízkosti nepropálil brankáře. K dorážce se ovšem dostal trestuhodně volný Rodriguez, který bez rozmýšlení napálil balón vší silou do odkryté brány. Ten se ukázal i deset minut před koncem, kdy si ho šest metrů od vápna nikdo nevšímal a rázný pokus nechal prosvištět nad brankářem do břevna.

Jen o minutu později zachytili domácí rozehrávku soupeře a po přihrávce Rodrigueze neuspěl Lambert tváří v tvář Ruddymu. Jak moc ještě ovlivnili zápas, netušili ani jeden. Nekoncentrovaný Fonte poslal příšernou přihrávku před své vápno, kam si naběhl Elmander a brankáři nedal šanci. Sotva si stále klidní domácí prohodili párkrát míč mezi sebou, už se na ně valil další útok a po Borucovo vyražení jedovaté střely rozvlnil síť podruhé během minuty Snodgrass.

Hra vabank se ale do té doby špatně hrajícímu Norwichi nakonec nevyplatila. V posledních vteřinách pětiminutového nastavení unikli proti jedinému obránci Davis s Gallagherem, který po úspěšné přihrávce se štěstím propálil i brankáře a definitvně rozhodl o vítězství.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele