25. kolo
08.02.2014 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Norwich se ubránil slabému ManCity a získal vitální bod

Kdo by to byl ještě před pár dny řekl: Manchester City v lize podruhé za sebou ani neskórovalo a tentokrát odváží pouhou remízu z půdy podceňovaného Norwiche. Canaries přitom podali stoprocentně koncentrovaný, odevzdaný výkon a bod si rozhodně zaslouží. Jedinou kaňkou na tomto odpoledni pro ně musí být zranění Garyho Hoopera...

Samotný start byl ještě pro Norwich, respektive navrátilce do víru Premier League Josepha Yoba něčím dosti rozpačitým. Jednoho promáchnutí nigerijského veterána mohl po příhře Clichyho v klidu využít Silva, tak se nicméně nestalo, a tudíž se duel mohl odvíjet dle poněkud neočekávaných not.

V 15. minutě se totiž Redmond po přihrávce Hoopera dostal ke koncovce z nadějné pozice na pravé straně, aby ošklivě minul, a tuhle situaci následovala Hooperova gólová dorážka hlavičky jednoho ze spoluhráčů, která byla anulována pro evidentní ofsajd někdejšího forvarda Celtiku.

Tyto šance nicméně leccos vyjadřovaly, a sice že ManCity nikterak nedominovalo. Sice zvládalo odpovídat slušným pohybem, ale nikoliv už šancemi. Navasovy centry vyznívaly pravidelně naprázdno a jinou stabilní zbraní bleděmodří očividně nedisponovali. Když to pak z velkého úhlu zkoušel Zabaleta, šlo ve 33. minutě překvapivě o první střelecký pokus favorita. Na bránu dosud nesměřovalo nic - ofenzíva vicemistra jako by se Mourinhovým kouzlem dočista rozplynula.

To mohla rázem změnit 36. minuta, když Demíchelis prodlužoval centr od rohového praporku a Negredo za ním hlavičkoval do břevna. Negredo se pak o gól pokoušel do přestávky ještě jednou, opět ale bez úspěchu. V tu chvíli už nicméně defenzivní val Norwiche začal zlehka polevovat v koncentraci, čehož mohl využít ještě Jovetić. Jeho přízemní ránu po hbitém zpracování ovšem nadvakrát zkrotil Ruddy.

Po přestávce se pokračovalo v nastaveném rytmu, Citizens dál marně hledali ztracenou nit. V 57. minutě předvedl Nathan Redmond výsostně obětavý blok při více než dobré příležitosti Navase. Na to Canaries odpověděli ojedinělým atakem, na němž Hooper patou sklepával míč pro nepřesně pálícího beka Martina.

Právě Hooper se záhy již podruhé v sezoně zranil a přepustil místo na hrací ploše tápajícímu Wolfswinkelovi. Ten se ale následně moc neuživil, neboť hlavní náplní práce Norwiche posledních 20 minut bylo přirozeně pilné bránění. Množství obětavých bloků, odvrácených centrů.

Úvodem závěrečné desetiminutovky se pak Džeko nedobře srovnal k hlavičce a Navas při zemi posílal mimo střílený centr. Tehdy ho ve vápně a jeho těsném okolí podporoval všehovšudy jediný Džeko, což tak nějak sumírovalo dosavadní představení jalového City.

To navíc ještě mohlo klidně přijít o všechny body, kdyby van Wolfswinkel v letu nepromáchl Redmondův nízký centr po famózním obejití Clichyho. Potažmo kdyby Pilkington zdárněji dotáhl svou parádní individuální akci na levé straně.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
MCFC_8

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude to lehký ,ale snad bude hrát Jovetič a Negredo ... uvidíme ,ale snad t zmáknem 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

kanárky je třeba porazit a předtím přát úspěch reds proti arsenalu. chelsea to vrátíme příští týden v fa cupu.

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by!aguero zpět v tréninku, snad se všechno obrací k dobrému

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

marodka

Reagovat
MCFC_8

KOKOT

Reagovat
t0mmy33MCFC

nevim no ta zaloha s demichelisem jestli zas bude, zapas neuvidim tak snad budu moci rict ze, bohuzel jsem o hodne prisel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel s takovým výkonem nemáme šanci získat titul,dnes jsme měli získat 3 body a dostat se na čelo,protože jedeme na Arsenal,každý bod se bude počítat,tím pádem i ztráta

a tato ztráta neměla nastat,měli jsme vyhrát třeba jen 1-0 i když se herně nedaří ale vyhrát

jinak nechápu proč byl střídán Negredo ?

Reagovat
t0mmy33MCFC

tohle je tragedie, to byly povinny 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Hrali sme hroznou picu , sorry za to slovo ,ale nato se nedalo divat meli sme steti v obrane ,ale smulu v zakonceni...

Reagovat
t0mmy33MCFC

uz se tesim zas na ty statistiky vsude "team that scored 116 goals now 180mins without any" ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda,ze to nebolo vcera fakt nic moc. Niektori hraci mi pripadaju ako by im bolo jedno ako to skonci. Aguero, Nasri a Fernandinho nam fakt velmi chybaju. Ale hraci co stale vyplakavaju, ze nehraju by sa mali predviest a chytit svoju sancu do ruk. Myslim, ze sa po sezone budu robit poriadky.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro MCFC 8 a t0my33MCFC

pánové, já jsem vám říkal, že bude hůř. A to není ještě konec.

Reagovat
t0mmy33MCFC

že není konec v tom mas pravdu urcite

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele