6. kolo
30.09.2013 21:00 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Lukakuova show v první půli zařídila Evertonu výhru nad Newcastlem

Dva zápasy = tři góly a jedna asistence. V Chelsea si mohou trhat vlasy, když pustili do Evertonu Romela Lukakua. 20letý útočník po duelu s Hammers rozhodl i další zápas, když dvě branky dal, třetí pak připravil Barkleymu. Toffees se nicméně klepali o výhru do samého konce, jelikož ve druhé půli Newcastle snížil na rozdíl jediného gólu. Přesto tři body zůstaly v Goodison Parku.

Lukaku už při vstupu do utkání předvedl svou velkou sílu, po kombinaci s Barkleym se skvěle protlačil do vápna, poradil si i s brankářem, jenže jeho radost zhatil zdvižený praporek sudího. V páté minutě už však Toffees propukli v jásot. Mirallas udělal školáka ze Santona a jeho centr do vápna přetavil Romelu Lukaku v úvodní gól. Za pár desítek vteřin po další rychlé a pohledné akci pálil těsně vedle Barkley.

Svěřenci Roberta Martineze navázali na skvělé výkony z minulých týdnů, díky nimž získali skalpy Chelsea a West Hamu. Vysokým presinkem nedovolili Newcastlu prakticky nic a sami nebezpečně hrozili ze všech pozic. Po jednom ze skvělých tacklů McCarthyho vyslal ryšavý středopolař štiplavou střelu, kterou Krul nohou vyrazil. S Osmanovým obloučkem posléze zatočila obrana Magpies.

Druhý gól ovšem přišel až po další genialitě Romela Lukakua. Belgický supertalent vykouzlil překrásnou kolmici mezi stopery pro Rosse Barkleyho a spolupráci mladíčků narozených roku 1993 zakončil anglický reprezentant přesnou střelou k tyči. Jenže ani tohle Evertonu nestačilo. Válec, který nastartovali, zaúřadoval znovu deset minut před přestávkou. Po výkopu Howarda a Krulově "zahoukání" vykoupal Lukaku Colocciniho a do prázdné branky vpálil svůj druhý a celkově třetí gól Blues v utkání.

Po změně stran se obraz hry změnil k nepoznání. Alan Pardew asi předvedl pořádný fén, protože Magpies nastoupili do druhé půle jako úplně jiný tým. Pár vteřin po obrátce pálil těsně nad Santon, po chvíli a Anitově skvělém pasu trefil Gouffran dokonce tyčku. Eskalaci krásných akcí vyšperkoval k dokonalosti Yohan Cabaye. Jen pět minut na hřišti mu stačilo, aby fantastickou ranou z dvaceti metrů vymetl šibenici Howardovy branky a snížit.

Nemlčel ale ani Everton, byť jeho šance se s těmi Newcastlu - a s jejich vlastních z prvního poločasu - nedaly srovnat. Osmanovi chyběl po Mirallasově centru půlkrok k další brance, Barkleyho vychytal pohotový Krul. Ten si poradil i s pokusem Lukakua, jenž pár minut nato ještě z lepší pozice vysoko přestřelil.

V závěrečné čtvrthodině už se hra vyrovnala a Newcastle netlačil na domácí tak jako doposud. Naopak mohli znovu udeřit modří. Střídající Deulofeu se jako by nic prosmýkl do vápna přes Santona a Colocciniho, ale akci nevyřešil dokonale. Následnou střelu poslal Baines vedle branky. Z ničeho nic pak přišlo snížení. Rémy se protlačil přes nedůrazné stopery Evertonu a podél Howarda upravil skóre na rozdíl jediného gólu. Na kýžený třetí direkt se ovšem Straky nezmohly, jelikož Rémy v další příležitosti pálil těsně nad. Cenný bod tak z Goodison Parku neukradly.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
M1ck0

Everton ještě neprohrál a bude tomu tak i nadále.. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

překvápko 1:2 Lukaku, Arfa, Papiss

Reagovat
NuFc23

neviem co napisat, kurz hovori za vsvetko

Reagovat
smazaný uživatel

x2 je zbytečně moc velkej risk, oba gól by mohlo vyjít.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
kissak

Straky urvou dneska bod a kolo plné překvapení se tak zakončí

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Straky dnes překvapí, nemají zas takové absence :)1:2 Lukaku, Rémy, Arfa

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už se to začíná projevovat ten výbornej odchod na hostování....

Lukaku 3+1

Eto'o 0+0

Ba 0+0

Torres 0+0 + ČK (ano, 1+1 v League cupu s 3 ligovym týmem)

Bravo Mou

Reagovat
smazaný uživatel

Evertonu se dari at se zbavej koholi a dostanou na hostovacku kohokoli, v tomhle pripade Lukakua, a Mou o nem furt mluvi jakoze ho nepotrebujou, a pro jeho styl neni dobrej, je to blbec

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/41d340127cd3f46b416fb4430fc6853b/?ref=logo

No ale je dobře že hraje Lukaku takhle na hostovačkách, je to top střelec, ale na velkoklub a ten tlak okolo ještě psychicky asi nemá a v Chelsea by zapadl do průměru, takže tohle je pro něj jen to nejlepší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele