3. kolo
31.08.2013 18:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Selhurst Park dnes mohl propuknout v jásot, Sunderland padl

Dvě pozdní trefy zařídily na Selhurst Parku dokonalou erupci - Crystal Palace po mnoha letech na vlastním stánku opět slaví prvoligový triumf. A to navíc triumf zasloužený, ověnčený "wondergoalem" O’Keefea...

Od Eagles to bylo od začátku do konce velmi pozitivní představení, o čemž koneckonců vypovídá také brzká úvodní trefa. Tu měl v deváté minutě na svědomí Gabbidon, jenž po rohu Campany utnul menší biliár ve vápně Black Cats. A Crystal Palace mělo chuť navázat, zejména skrze vražedně vypadající a mizerně vyznívající protiútoky. Dva takové vedl Puncheon, jeden ambiciózní pokus registroval také Jedinak. Eagles vskutku alespoň zdánlivě ničili Sunderland svou svižností v kombinaci s přesností a nápaditostí zároveň.

Druhé dějství už Sunderland zahájil varovným, leč neplodným tlakem. Ten brzy vyšuměl, aby se na druhé straně připomněl Gayle, jenž málem využil nedorozumění Diakitého s gólmanem, potažmo opět nezastavitelný Puncheon. Tyto spálené skorošance Eagles se už ovšem neobešly bez gólové odezvy.

V 65. minutě, jakkoliv to mohlo být kruté. Colback pěkně nacentroval zleva a Fletcher zase jednou prokázal neobyčejný střelecký instinkt. Na balon si počíhal za Jedinakem a k pravé tyči jej uklidil s precizností chirurga. Velký návrat po těžkém zranění. Leč poněkud zdiskreditovaný pozdějším vývojem.

Utkání se totiž okamžitě po srovnání začalo atraktivně vyhrocovat a akce střídala akci. Vidět byl zejména domácí Williams, jenž brzy uspěchal koncovku po výtečné práci Chamakha. Vrchol všeho každopádně nastal v 78. minutě a hrál tak jako tak do karet nováčkovi: O’Shea předvedl ukázkový blikanec, bez debat podkosil unikajícího Gaylea a bylo zle nedobře. Sám uviděl červenou kartu, přičemž rekordní posila Palace z penaltového puntíku se štěstím podstřelila Westwooda a šla slavit alá letadlo.

Williams byl i nadále střelecky aktivní a hned dvakrát ve zbytku duelu prověřil Westwooda, jednou se o gól pokusil dokonce i netradiční střelec Dikgacoi. A vše nakonec podtrhl gólem kola O’Keefe. Ten v nastavení navázal na nedotažené sólo Puncheona naprosto nechytatelnou ranou do břevna a do sítě.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Altidore only

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
bafpasak

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x1411pd_crystal-palace-vs-sunderland-motd_sport

Tak tohle byl pěknej závěr od CP, dobře se rozjeli v poslední desetiminutovce a O'Keefe vstřelil krásnej gól...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele