29. kolo
08.03.2014 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace - Southampton FC 0:1

Tohle už je vážně pořádný komplex. Po dnešku to činí už neuvěřitelných 465 minut bez vstřeleného gólu Southamptonu a prodloužení této šňůry, která sahá až do roku 2008, zároveň pro Crystal Palace znamená ještě o něco větší starosti se záchranářskými pracemi. Eagles živí na Cardiff už jen dvoubodový náskok...

Abychom si rozuměli, Eagles rozhodně nemusejí propadat panice. Momentálně jsou 10 kol před koncem přesně 10 bodů vzdáleni od hranice, které bylo loni potřeba dosáhnout k jistotě obhajoby prvoligové příslušnosti (což se mimochodem CP v éře Premier League dosud nepovedlo). Nicméně zrovna na domácích vystoupeních dosud Pulisova parta stavěla vždy především, a tak pro ni plnohodnotná ztráta se Sotonem představuje poměrně tučnou čáru přes rozpočet.

Crystal Palace přitom dnes nefungovalo zhola nic. Bez zraněného Chamakha se na hrotu musel Glenn Murray s vysokými nákopy vypořádávat zcela sám, což se mu proti dvojici spolehlivých stoperů Lovren-Fonte vůbec nedařilo. A pokud se někdy Eagles začínali prosazovat, bylo to zrovna v době, kdy Southampton ukořistil onen jediný a v konečném důsledku vítězný gól.

U jeho zrodu stálo špatné vyhodnocení situace Puncheonem, kterého Rodriguez využil k důraznému skluzu tváří v tvář proti vyběhnuvšímu brankáři Speronimu a následné koncovce do odkryté klece. Ještě do přestávky pak dokonce mohlo být rozhodnuto, Lallanův centr ovšem Lambert proměnil akorát ve chvějící se tyč.

Z kádru Crystal Palace se na pravidelnější bázi zvládal prosazovat pouze Bolasie, jenž také na sklonku úvodní části přinutil Boruce k prvnímu těžšímu zákroku nohama. A stejný jedinec otevíral rovněž neoficiální účet druhé půle, když si ve 48. minutě vyžádal faul posledního hráče soupeře Dejana Lovrena a nejen ke svému překvapení vzápětí seznal, že chorvatský stoper po obdržení žluté karty bude moci zůstat na trávníku.

Být Lovren v tu chvíli vyloučen, zřejmě by zbytek utkání vypadal trochu jinak, takto ovšem Soton dohrával ve velkém klidu. Murray byl dále terorizován oběma stopery i pozornými krajními beky a jinou cestou už CP zkrátka hrozit nemohlo.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
jardakolo1

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele