8. kolo
19.10.2013 16:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea díky skvělé závěrečné půlhodině smetla Cardiff 4:1

Kdo ví, jak by utkání skončilo, kdyby Chelsea hrála celý zápas jako v poslední půlhodině. Mezi šestašedesátou a dvaaosmdesátou minutou nasázela velšskému nováčkovi tři góly a rozhodla o jasném vítězství. To se nerodilo snadno, po deseti minutách a chybě Luize otevřel skóre hostující Mutch. Smolařem duelu se ale stal gólman Marshall, který měl prsty minimálně ve dvou gólech Blues.

Chelsea se však od první minuty do útočení příliš nehrnula, do utkání vstoupila spíše vlažněji. Tato chvílemi až laxnost vygradovala v desáté minutě, kdy Luiz vůbec nereflektoval na prodloužený míč z výkopu a nechal k němu pohodlně doběhnout Jordana Mutche. Záložník Cardiffu si s vyběhnuvším Čechem poradil bez potíží a poslal outsidera do překvapivého vedení.

Blues však ani poté nenastartovali motory a hrozili jen ze standardek. Po jednom z rohů hlavičkoval těsně vedle John Terry. A byl to zase Cardiff, kdo po dvaceti minutách přispěchal s gólovkou - přímý kop Whittinghama prodloužil Odemwingie a jen skvělý zásah Petra Čecha odvrátil další pohromu pro Chelsea.

Londýňané se nicméně přece jen do poločasu dočkali vyrovnání. David Marshall nejprve po půlhodině hry chytil míč kousek za vápnem, čehož si ovšem rozhodčí nevšiml. Následně jej ale při pohazování si s míčem o kulatý nesmysl připravil pohotově Eto’o, jenž sice zdánlivě jasnou situaci téměř zazdil, nakonec jej však zachránil dobíhající obránce. Při faulu na něj totiž posunul balon k Hazardovi, jenž se nerozpakoval a napálil balon do branky.

Také nástup do poloviny druhé nebyl od domácích příliš skvostný. Čech se měl co ohánět po rohovém kopu, Medel navíc vzápětí selhal, když odražený míč napálil vysoko nad. José Mourinho se tak po hodině hry uchýlil k posílení ofenzivních řad, když stáhl Bertranda a do hry poslal Fernanda Torrese. Stáhl tak hru na tři beky, přičemž lajny obstarávali po celé délce Willian s Hazardem.

Tento systém ovšem Chelsea vydržel jen nějakých šest minut. Taktika "vše do útoku" totiž uspěla již záhy. Eden Hazard posunul míč Eto’ovi do šestnáctky, Kamerunec mazácky vykoupal Caulkera a parádně zakončil k přední tyči. Následně byl úspěšný forvard stažen a nahrazen obráncem Cesarem Azpilicuetou.

Přesto musel Chelsea opět zachraňovat Petr Čech - čtvrt hodiny před koncem si skvěle poradil s nebezpečnou ránou z úhlu od Kima, aby pak přihlížel, jak Mourinhovi vychází i další střídání. Ramires ve středu pole přetlačil Gunnarssona a špičkou kopačky posunul míč na žolíka Oscara a ten báječnou střelou pod břevno zvýšil vedení Blues.

Pět minut nato zatloukl definitivní hřebíček do rakve Cardiffu svým druhým gólem v utkání Eden Hazard, když po Lampardově lišáci přihrávce a lehké kličce Caulkerovi nachytal Marshalla v nedbalkách. Fanoušky modrého celku tak nemusel mrzet nezdařený protiútok tři na dva, který o chvíli dříve zle zazdil Willian.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam vyhráme čo najviac, môj tip 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 - Mouřenínova Chelsea hraje dost divnej fotbal ...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná jednička . Chelsea je totálně zničí .

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi, že Torres hraje! Podle mého názoru, je s ním Chelsea o mnoho silnější! Tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=iEfJUfuYBVo

Ještě furt si za tím stojíš?

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Emqick

4:1 - Hazard 2, Eto, Oscar

Reagovat
smazaný uživatel

skvělej tip

Reagovat
smazaný uživatel

Lišák Eto'o

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele