7. kolo
05.10.2013 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Cardiff City - Newcastle United 1:2

Oba poločasy o jednom muži; a to je opravdu jen lehce nadnesené. Tomu prvnímu dominovalo umění dvougólového Loïca Rémyho, které nakonec minimálně na ukazateli skóre zastínilo druhopoločasové představení žolíka Jordona Mutche. Newcastle si připisuje třetí výhru v sezoně, kterou lze před nadcházejícím losem chápat jako zvláště vitální.

David Marshall se už letos jednou pořádně vyznamenal, když prakticky sám na Cardiff City Stadium ničil Tottenham. Dnes proti Newcastlu odstartoval v hodně podobném stylu. Nejprve v 17. minutě jeho reflex bravurně odmítl na hraně ofsajdu postaveného a z velké blízkosti zakončujícího Rémyho; posléze se Marshall pro změnu mrštně vrhl po Sissokově pumelici z okraje šestnáctky.

Další moře práce měl Marshall registrovat ve 27. minutě, tehdy ale výbornou vizi Cabayeho s Débuchym zklamal výstup v podání Rémyho. Jeho koncovka byla až nečekaně slabá. Chuť i reputaci si nicméně kmenový hráč QPR spravil hned záhy, když po půlhodině hry zleva vyběhl na střed a nachytal Marshalla střelou na bližší tyč. Brankář Cardiffu byl doteď bezvadný, nyní si ale sám vyčítal, že se mu balon nepodařilo vyrazit s větší rozhodností.

To napodruhé když proti němu pálil rozjetý Loïc Rémy, nemohl již Marshall zmoci ani ň. Sotva se postavil na nohy po zákroku proti Cissému, byl tu francouzský reprezentant s neuvěřitelně kontrolovanou dorážkou ke vzdálenější tyčce. Podobně jako proti Hullu, také dnes Rémy při navazování na pálící protihráče zachoval až obdivuhodně chladnou hlavu a pouze demonstroval, v jaké pohodě poslední dobou hraje.

Už teď to na Cardiff City Stadium bylo hotové francouzské odpoledne - a z pohledu domácích mohlo být ještě hůře. Krátce před přestávkou se totiž veledrzým projektilem z přímého kopu uvedl Cabaye a z pozice, odkud 99 % hráčů centruje, trefil levou tyč Marshallovy klece.

Malky Mackay o přestávce musel něco udělat, prostě musel - a rozhodl se pro vysvlečení Jordana Mutche; žolíka, který v nastavení rozhodl předešlé klání s Fulhamem. Právě Mutch potom v 51. minutě spálil první solidní příležitosti Cardiffu v tomto doposud relativně jednostranném utkání, když po Whittinghamově rohu hlavičkoval z výhodného postavení hodně nepřesně.

A v předvádění toho, co si od něj manažer sliboval, Mutch také zvesela pokračoval, jakmile záhy pro změnu chystal šanci pro Whittinghama. Do třetice potom už dokonce zařídil kontaktní branku svého týmu, když pohotovou přihrávkou "z jedničky" vyzval ke skórování chladnokrevného Odemwingieho. Tím zároveň de facto sám nakopl celou domácí jedenáctku. Odemwingie měl okamžitě další stoprocentní příležitost, kterou tentokrát vůbec neustál, a obecně Bluebirds působili, jako by je někdo pokropil živou vodou.

Přesto se Straky ještě včas mohly uklidnit. Stačilo, aby Sissoko z většího úhlu v brejku prostřelil Marshalla; potažmo aby později Jonás nějakým způsobem stlačil svou hlavičku pod břevno. Místo toho se zase jednou přihlásil o slovo Mutch heroickým průběhem středem hřiště a kolmicí pro Bellamyho, která byla jen o chloupek delší, než by bývalo záhodno. Takhle se Krul u tyčky překvapit nenechal.

Ačkoliv Bluebirds po změně stran předváděli o 100 procent lepší fotbal, vzadu se pořád museli mít na pozoru. Marshall takto musel v 80. minutě vyřešit jeden zvláštní zmatek před vlastní brankou a zároveň si později oddechnout, že sudí přehlédl zřetelnou ruku jednoho z jeho strážců. Nicméně co vynikalo, byla pořád snaha Cardiffu vyrovnat. Nejblíže gólu byl kdo jiný než Mutch, který za obranou ideálně přebral Whittinghamův nákop a pak ztroskotal na rozpaženém Krulovi.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Podme chlapci, body potrebujeme ako sol

Krul

Debuchy Williamson Coloccini Santon

Sissoko Cabaye Ben Arfa

Gouffran Remy Cisse

0:2!

Reagovat
NuFc23

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Cardiff City 0 : 1 Newcastle - Ben Arfa

Reagovat
smazaný uživatel

Parááda :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele