33. kolo
05.04.2014 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Cardiff City - Crystal Palace 0:3

Crystal Palace navázal na překvapivý úspěch z minulého týdne a připisuje si třetí, nejvyšší vítězství na hřišti soupeře v této sezóně. Důležité tři body je tak posouvají o další velký krok k záchraně, naopak Cardiff se pravděpodobně velmi brzy dočká poslední příčky.

Ofenzivně ladění domácí měli od prvních minut velké potíže vyzrát na koncentrovanou obranu hostů. Ti se v takticky svázaném utkání snažili hrozit především rychlými protiútoky, zuby ovšem cenili spíše při standardních situacích, v nichž selhávali až při nepřesné koncovce. Za zmínku tak stojí jedině děkovačka fanoušků CP vůči jejich hrdinovi a současnému soupeři Wilfriedu Zahovi.

Velšané prvně zahrozili až ve 24. minutě, to Mutch našel centrem Campbella, jehož dobře mířenou hlavičku dokázal Speroni vyrazit. Slavilo se tak na druhé straně, když rodák z Cardiffu, Joe Ledley, našel parádní přihrávkou ve vápně Puncheona, který si balón v trestuhodném klidu zpracoval a ukrytým pokusem nechal Marshalla pouze přihlížet třepotající se síti.

Cardiff se po změně stran snažil o vyrovnání marně, bez myšlenky v útoku neměl na překonání pozorné obrany sebemenší nárok. A když v 66. minutě nedokázal Speroniho podběhnutí Nooneho centru využít ke gólové hlavičce Jones, jehož pokus zastavil až Chamakh, mohli se Eagles radovat z pojištění svého vedení.

Přímý kop Puncheona usměrňoval do brány právě francouzský forvard, Marshall brilantním zákrokem vyrazil, nicméně pouze k Ledleymu, jenž proti svému životnímu klubu přidal po gólové asistenci i přesný zásah. Prokázal však úctu ke svému městu a žádnou radost najevo nedal. Když Campbell po rohovém kopu netrefil ideálně hlavičku u zadní tyče a Théophile-Catherine ve vyložené šanci vyhořel natolik, že ani nevystřelil, mohl skóre o rozdíl třídy navýšit Puncheon parádní technickou střelou z hranice vápna a definitivně tak rozhodl.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
penepi

Musíme.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
hradec

Cardiff City 1:0 Crystal Palace

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele