4. kolo
14.09.2013 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Newcastle vyhrál na Aston Ville a odrazil se k lepším zítřkům

V týmu Newcastlu to zase jednou po delší době vypadá pozitivně. Straky zvítězily na půdě Aston Villy, k mužstvu se znovu vrátil klíčový hráč Yohan Cabaye a co je neméně důležité, tříbodový zisk je tentokrát podpořen kvalitní hrou. Na gól Ben Arfy ještě stačil odpověděl domácí kanonýr Benteke, následná trefa Gouffrana už však byla vítězná...

Už sestava, kterou do hry vpustil od úvodní minuty manažer Alan Pardew, musela vyvolávat ve fanoušcích Magpies výrazně naděje. Cabaye zpět v základu, na křídlech Ben Arfa s Rémym - kroky, po kterých nejeden příznivec na St. James Parku volal. A Newcastle se do soupeře pustil hned od první minuty, a poměrně brzy se mohl také radovat z vedoucí branky, akce Cissého ale měla dva háčky. Senegalský útočník totiž nepřekonal Guzana, a navíc i kdyby se mu to podařilo, asistent rozhodčího mával ofsajd.

Další střela Cissého po povedené akci Santona se už vešla do mezí fotbalových pravidel, tentokrát ale Guzan zasahovat nemusel, rána šla mimo. A do třetice souboj Cissé - Guzan, a i potřetí úspěšný domácí brankář, když míč dokázal nadvakrát zkrotit. V osmnácté minutě už se Newcastlu podařilo zúročit svou převahu v gól, to se po krásné akci Rémyho dostal k míči v šestnáctce Hatem Ben Arfa a pohotovým zakončením nedal Guzanovi žádnou šanci. Cabaye pak pálil nad branku, Bentekeho první šance na druhé straně zase skončila na skvělém zákroku Colocciniho. Závěr poločasu patřil Villans, ani Clarkův pokus po rohovém kopu ale úspěch neslavil.

To po pauze už byl zase v permanenci americký gólman Guzan, jenž se musel opravdu zaskvět proti ráně Ben Arfy. V šedesáté sedmé minutě domácí vystřídali a na trávník se při své premiéře v anglické lize dostal český útočník Libor Kozák. A hned o pár sekund později Aston Villa vyrovnala. Westwoodův skvělý centr ze standardní situace našel ve vápně Bentekeho, ten se prosadil k hlavičce a napnul síť.

Nerozhodný stav ovšem vydržel pouhých šest minut. Pak se znovu skvěle uvolnil Ben Arfa, jeho tvrdou ránu vyrazil Guzan pouze k dobíhajícímu Gouffranovi a ten dopravil míč do branky. Villans se snažili i podruhé vyrovnat, vrcholem jejich snažení však byla nepřesná rána Delpha a zblokované zakončení Vlaara. Newcastle si tak zaslouženě odváží z Birminghamu tři body a posunul se do první poloviny tabulky Premier League.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (10)

Přidat komentář
NuFc23

koncovka je biedna, ale aj tak verim vo vyhru

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

....trefi se Benteke??

Reagovat
M1ck0

Francie zabrala

Reagovat
Devil

Super výkon stračen!

Reagovat
kissak

Newcastle výborná sestava, hra i výsledek jen tak dál Magpies!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele