18. kolo
22.12.2012 13:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Arsenal pokračuje ve vyhrávání těch méně složitých zápasů

Jak už to u Arsenalu bývá, po jednom přesvědčivém výkonu nemůže hnedka následovat další. Kompletně drsné vystřízlivění se však dnes také nekonalo - Gunners si skrze Artetovu penaltu dokráčeli pro povinné tři body.

Roberto Martinez je známým experimentátorem, ovšem co vymyslel dneska na Arsenal (pod tlakem zranění tří prvních voleb na stopera), to přesto kdekomu vyrazilo dech. Jamese McCarthyho postavil na libero, takže rozestavení Latics v rozehrávce připomínalo něco jako 2-1-5-2.

Wigan každopádně i v takovém rozpoložení vypadal být dobře připraven a naladěn: brzy podnikl tři nebezpečné výpady po své pravé straně a navíc od prvních vteřin celoplošně napadal. Nicméně byl to jen a pouze Arsenal, kdo v úvodních pasážích doopravdy hrozil. Podolski a především Oxlade-Chamberlain hnedka pokoušeli štěstí.

Domácí se k první příležitosti prodrali až s 24. minutou, jenže o to blíže brance se ocitli. Koné na hraně ofsajdu parádně načasoval náběh na Di Santovu kolmici, jakoby nic pláchl Mertesackerovi a pak před Szczesnym vůbec nezvládl koncovku levou nohou.

To jako by Arsenalem otřáslo a Wigan jedním šmahem definitivně vyhouplo do sedla. Diktát tempa hry byl rázem na pruhovaných, útočení stejně tak - především Gibbsova strana dnes zůstávala nezvykle rozevřená. A když už se navíc služebníci levé lajny konečně rozpohybovali směrem dopředu a Cazorla ve vápně zády k bráně našel Walcotta, přispěchal s perfektním blokem Boyce. První poločas tedy pro fanoušky, hráče i trenéry Arsenalu končil na dosti depresivní vlně.

Ovšem co se poslední zápasy Arsenalu nedařilo, to tentokrát klaplo: zareagovat na veskrze příšerný první poločas zlepšeným projevem po pauze. Takhle Oxlade-Chamberlain napodobil úvod Wiganu a po dvou parádních výletech za obrannou linii soupeře více či méně úspěšně hledal Walcotta. Ten poprvé nezakončoval, podruhé si na něj počíhal Al Habsi.

Pro Gunners to každopádně bylo dobré znamení - Beausejour dozadu příliš nestíhal, a to se potvrdilo také po hodině hry. V tu chvíli si Walcott narazil s Cazorlou, vnikl do šestnáctky a Beausejourovo neopatrné počínání stálo Latics minuty tvrdé práce. Arteta se totiž z penaltového puntíku nemýlil, ománského brankáře poslal na opačnou stranu.

Vzápětí to už od Kanonýrů nebyl žádný soustředěný výkon, spíše návrat k dnešním "kořenům", avšak Latics si nevěděli rady jak tuto laxnost potrestat. Unikající Stam našel za obranou akorát kopačky Mertesackera, předtím Szczesny včas položil na zem pravé koleno proti koncovce cílevědomého Koného. Pak raději chvíli před koncem Wenger stáhl Cazorlu a poslal do hry třetího stopera, aby to už Gunners skutečně ubránili...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (16)

Přidat komentář
Jardin

doufám v Rosu v základu, Girouda na hrotu a Walcotta na křídle

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

to já vždy doufám v mladičkého Chamberlaina v základu

0:3 ( Wilshere, Ox, Giroud )

Reagovat
smazaný uživatel

ale s Walcottem na hrotu

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Gunner14

0-4

Reagovat
Le Gunner

Szczesny - Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs - Wilshere, Arteta, Cazorla - Walcott, Giroud, OX => 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bruchy

proč není ROsicky ani na lávce?

Reagovat
PaulinhoTheGunner

To by mě taky zajímalo

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Důležité 3 body, paráda. Ale dívat se jak posledních 10 minut jsme zatažení, jak Chelsea proti Barce...to je trochu smutné, přece jen Wigan není Barca... K tomu, nakopávat míče na maličkého Walcotta...měli jsme pořádnou kliku, že tam Wiganu nic nespadlo...

Reagovat
smazaný uživatel

dojebanec Wenger !!! Rosický měl hrát místo toho nebyl ani na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

fandíš španělsku protože si cigán

Reagovat
smazaný uživatel

??????? Tak tuhle větu bych chtěl nějak rozumně objasnit...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/wigan-vs-arsenal-0-1-motd

No tak ten Arsenal mi tentokrát moc radosti neudělal...mají štěstí, že nedostali v závěru góla...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele