10. kolo
05.11.2012 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Odemwingie dvěma góly sestřelil Southampton

One man show. Podobně jako včera odpoledne bylo utkání z hlavní části zápasem jednoho muže - a opět to nebyl Angličan, jimž je letos stadion Hawthorns zapovězen. Ač byl Luis Suárez dominantnější než dnes Peter Odemwingie, drobný Nigerijec sám zrežíroval pro svůj tým tři body. Vstřelil obě branky WBA a zajistil tak týmu z West Midlands umístění na pohárových příčkách. Southampton naopak zůstává stále na dně tabulky.

Před utkáním bylo ticho. Památce zesnulých Britů ve všech válečných konfliktech věnovali hráči i fanoušci obligátní "minutu", než hvizd hlavního sudího Marka Halseyho rozčísl mírumilovnou atmosféru a začal boj. Ten naopak odstartoval poměrně zostra a lépe pro domácí WBA. Po pár desítkách vteřin uháněl vstříc vápnu Shane Long, ale místo vhodnější střely zkoušel ještě přihrávat pod sebe... a nikoho nenašel.

Obrovskou šanci spálil ve dvacáté minutě Zoltan Gera, který stál úplně osamocený před malým vápnem, když k němu přilétla přízemní střela Odemwingieho. Záložník Baggies, ale nezareagoval ideálně a tečoval míč mimo branku. Náznak šance si vypracovali i hráči Southamptonu, když Adam Lallana utekl po levé straně do vápna a jeho tečovaný centr málem dostihl Rodriguez.

V rozmezí půl minuty to pak velmi zajiskřilo u obou branek. Hlavičku Lamberta lapil Foster ještě bez potíží, na druhé straně už se po střele Odemwingieho natahoval Gazzaniga marně. Naštěstí pro hosty šel Nigerijcův pokus zpoza vápna o centimetry vedle tyčky. Hbitý ostrostřelec se však přeci dočkal - za pět minut. Z osmnácti metrů napřáhl, otřel prudkou střelu o nešťastníka Yoshidu a míč skončil i přes snahu Gazzanigy v síti - 1:0.

Na rozdíl dvou branek pak mohli domácí zvýšit v poslední minutě první půle. Long se výborně protáhl do vápna, ale ztroskotal na bystrém brankáři Sotonu. Odražený míč pak vracel mezi tři tyče opět Odemwingie, jenže tentokrát blokující obránce vytlačil balon mimo ohrožení.

Dvě minuty po změně stran mohlo naopak udeřit u Fosterovy brány. Po zvláštním čelním biliáru se míč dostal k Lambertovi, ten dlouho neváhal a po ideálním zpracování střílel. Zasáhl však jen břevno. Saints ve druhém poločase výrazně soupeři zatápěli pod kotlem, přebírali otěže klání a byli nebezpečnější a nebezpečnější. Jenže úder do černého přišel opět od West Bromwiche.

Shane Long obdržel v šedesát minutě míč u levé lajny, narýsoval dokonalý centr přesně do náběhu Odemwingieho, jenž se zachoval jako správný šutér a nekompromisní hlavičkou zvýšil na 2:0. Tato událost do té doby agilního nováčka dost opařila a iniciativu převzali opět domácí.

Necelou čtvrthodinu před koncem si vzali slovo dva střídající hráči a stálo to za to. Lukaku díky své síle vybojoval zdánlivě ztracený míč v šestnáctce, odcentroval na druhou tyč a Chris Brunt se z voleje opřel do balonu. Křížnou ranou minul branku jen těsně. Do bezprostřední blízkosti Fostera se pak v nastaveném čase dostal Lallana, ale anglický brankář včasným výběhem a dobrým zákrokem zajistil pro Baggies ke třem bodům i čisté konto.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele