10. kolo
03.11.2012 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Tottenham si připomněl dva roky starý domácí výbuch s Wiganem

Jeden z nejpřekvapivějších výsledků dosavadního průběhu ročníku se zrodil na White Hart Lane. Tottenham zde nejenže nedokázal vyzrát na defenzívu 15. týmu tabulky, on mu raději rovnou podlehl. Spurs tedy letos premiérově vyšli v lize střelecky naprázdno, zatímco Latics slaví druhou po sobě jdoucí výhru.

Spurs dnes zažili menší déja-vu. Jestliže před třemi lety na tomto hřišti stejného soka vyklepli 9:1, hned tu následující sezonu mu na vlastní půdě podlehli. Tehdy to byla v konečném součtu jejich jediná domácí porážka. Tentokrát už sice jde o druhé kohoutí selhání před svým publikem, dokonce v řadě, avšak to nic nemění na tom, že tento výsledek šokuje většinu divácké obce.

Přitom těžko někdo soudný může proti této bodové nadílce Wiganu něco namítat. Martinezovi svěřenci si sebou byli od počátku zcela jistí, přičemž skrze pronikavou kombinační hru a chytrý pohyb si ještě do přestávky stihli vytvořit tři solidní šance. Brad Friedel, dnes zaměstnanější brankář, musel dvakrát zasahovat proti Konému s Maloneym; Watson už posléze mířil nad břevno. Naproti tomu Vertonghenův zajímavý volej po napůl odvráceném rohu představoval jedinou významnější příležitost Tottenhamu v úvodní části.

Jen chvíli po změně stran bylo definitivně vymalováno. V 55. minutě Maloney divže nezkroutil svůj projektil od rohového praporku rovnou do sítě, ovšem i když sám drze nepochodil, Friedelova zaváhání promptně využil Watson. Poprvé v tomto kalendářním roce se tak v dresu Latics prosadil Angličan; a White Hart Lane upadlo do ticha.

Příště se probouzel už takřka výhradně k vyjádření negativních emocí; třeba při vysvlečení Adebayora a paralelním vystřídání Defoea. Publikum bylo logicky nepříjemně šokované, že Villas-Boas za této situace rotuje s útočníky stylem kus za kus. Přesto se, celkem přirozeně, Spurs zvedli, jakkoliv to dál nebyla žádná sláva. Bale ani dorážející Caulker nepochodili v největší dvojšanci, téměř kompletní zbytek domácí palby zablokovala obětavá těla stoperů Ramise a Caldwella.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Spurs naplno zaberú - 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že se tady vyplatí vsadit na překvapení....2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 - Dempsey strelí 2 góly

Reagovat
FUnk

demsey a jeho smutny pribeh.... http://www.youtube.com/watch?v=KiHzEBCyAvk&list=FL5vVxiu9QC1pfJuU3wD3N1A&index=3&feature=plpp_video proto mu drzim palce at se mu dari

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
cerwi

Dneska musime navazat na vyhru se Southamptonem. Tip 3:0

Reagovat
cerwi

nikdy nezapomenu na tenhle zapas!!!

http://www.eurofotbal.cz/premier-league/2009-2010/reportaz/tottenham-hotspur-wigan-athletic-189322/

Kez by dnes podarilo neco podobneho :)

Reagovat
janinho

dnes to bola v podani Spurs velka tragedia! keby este Friedel nezachranil v 3-4 cistych sanciach tak neviem ako by to dopadlo...

AVB by som sa opytal cim si taky Dempsey zasluzil ostat a Defoe musel ist dole za Adebayora? Za stavu 0:1 to chce silny zaludok stiahnut najlepsieho strelca (ktory dnes nedostal snad jedinu dobru loptu) a vytiahnut take esa ako Adebayor, Sigurdsson a Dempsey. Nech sa na mna nikto nehneva, ale s takymito hracmi moze Tham na LM zabudnut. Ak tito (+Dembele) maju byt nahradou za Modrica a VdVaarta, tak to dakujem pekne!

Walker tento rok hra o 2 triedy horsie ako vlani, Gallas je zmatkar, Huddlestone po tom dlhodobom zraneni nic moc, potom to smerom dopredu cele stoji na trojici Bale, Lennon, Defoe.

Reagovat
smazaný uživatel

nevadi

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/hirek-politika/towi01mo-bj9l0jg6tNY5bZXr

AVB je dobrý trenér, ale moc přemýšlí...někdy je prostě síla v jednoduchosti, než vymýšlet zázraky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele