36. kolo
04.05.2013 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Složitě motivovaná mužstva Swansea a ManCity se rozešla smírně

Jednu ze dvou bezbrankových remíz sobotního odpoledne mají na svědomí poněkud překvapivě dva jinak ofenzivně schopné celky Swansea a ManCity. Labutě tolik nešokovali - pokračují v pohárové kocovině, když už potřetí v řadě vyšly střelecky naprázdno. Naopak bleděmodří si gól nepřipsali poprvé od 29. ledna a venkovního měření sil s QPR.

Že ManCity dohrává tuto sezonu bez patřičné motivace, to lze hravě vyčíst z nedávných výsledků, Swansea nicméně od počátku šetřeno úplně nebylo. Nasrimu brzy chyběl krok do Silvova centru a Barry se klidně mohl radovat z překrásného gólu, kdyby do jeho projektilu neskočil odvážný Williams. Potom to Citizens načas zabalili a vlastně až do konce poločasu nechali promlouvat výhradně domácí. Ti však železně končívali na tragických koncovkách svých obvyklých tahounů.

Michu měl jednoznačně skórovat, když osamoceně hlavičkoval po fantastickém centru Dyera, a za asistence stejného borce měl svou ránu lépe sklopit rovněž Pablo Hernández. Co se Routledgeova pokusu týče, ten zas mířil do přílišné Hartovy blízkosti. Vůbec největší příležitost zpackal ve 33. minutě Hernández, když se v úniku evidentně nemohl rozhodnout, zda vystřelit nebo přihrát Michuovi, a tak ve finále zakončil brutálně nepovedeně.

Kromě toho labutě zřejmě mohly kopat pokutový kop poté, co neposedná mičuda vlétla do Nastasićova břicha a zavadila přitom také o jeho ruku. V kapitole o příležitostech bleděmodrých jinak až do přestávky dominovaly obětavé bloky soupeřů - takhle byl odmítnut Nasri i Silva, jehož dorážku vzápětí "kamikadze" zákrokem vykryl i sám nevytížený brankář Vorm.

Ohledně sporných penaltových situací si byly obě mužstva relativně kvit po hodině hry, když ve vápně marně padal Džeko, zatímco se na Liberty Stadium odvíjel o něco poklidnější druhý poločas. Během něho nakonec měli zápas na svou stranu strhnout Citizens, jenže Džeko po výborné práci Zabalety neuvěřitelně zaváhal a další ošklivou spálenku si na své triko přišil pro změnu Silva těžící z Džekovy akce.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude to lehkéé , ale snad to nějak uhrajem , jim se taky moc nedaří 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo něco bližšího o transferu Michu do MC ? Prý Edin out a Michu místo něho, pokud to ovšem není "kačica"...

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

zna svuj tym

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele