20. kolo
29.12.2012 16:00 CET
3 : 3
(1:3)

Reportáž

Bláznivá přestřelka vítěze nepoznala, Southampton přišel o triumf nad Stoke v závěru

Bláznivý duel zažil dnes stadion Britannia, kde si nakonec Stoke a Southampton body rozdělily po divoké přestřelce 3:3. Defenzivně ladění domácí vůbec poprvé v Premier League inkasovali na svém stadionu tři branky - prohrávali už 1:3 a navíc hráli o jednoho muže oslabeni. Přesto nakonec dokázali neuvěřitelnou trefou Jeroma z devadesáté minuty vyrovnat.

Domácím dnes chyběla rovnou polovina obvyklé defenzivní čtveřice, pro karty nemohli nastoupit kapitán Shawcross a pravý bek Cameron. A projevovalo se to hned od úvodu, když jako první zahrozil Lambert, to se však ještě teprve rozehříval pro nadcházející okamžiky. Ten z jeho pohledu nejdůležitější přišel už v desáté minutě - to se na levé straně šikovně uvolnil Guly do Prado, přesně odcentroval do vápna, kde si na přetažený míč naběhl Rickie Lambert a přesným volejem otevřel skóre zápasu.

Stoke ale s odpovědí přispěchal poměrně rychle, už za dalších šest minut bylo srovnáno. Ještě předtím sice neproměnil Jones obrovskou příležitost, když se k němu odrazila tečovaná rána Nzonziho, domácí útočník ovšem z vyložené pozice přestřelil. Pak už ale Potters srovnali se soupeřem krok, stačily k tomu přitom "jen" dvě jednoduché kličky Shottona, prudký centr a geniální teč Kenwyna Jonese.

Jenže byl to znovu Southampton, kdo se posléze dostal o krok napřed, stalo se tak ve čtyřiadvacáté minutě. A velkou měrou se o to zasloužil nešťastník daného okamžiku Robert Huth, jenž tečoval Lambertovu střelu do břevna, od kterého se pak míč odrazil před nikým neobtěžovaného Jaye Rodrígueze a na něj již nezbyla složitá úloha. I po této brance následovala jedna velká šance domácích, a hned po ní gól. Tentokrát byl ale scénář přeci jen poněkud odlišný.

Walters s Etheringtonem sice nejprve opravdu prováhali velkou možnost na vyrovnání, pouhou minutu nato ale už gól padl, jen s tím rozdílem, že znovu do Begovićovy svatyně. A zase to bylo pro Stoke pořádná smůla - po Puncheonově centru prodlužoval balón Lambers k Rodríguezovi, před kterým se snažil zachránit situaci Wilkinson, jenže si namísto toho srazil merunu do vlastní sítě. Po půli tak vedl Soton překvapivě 3:1.

Do druhého dějství vstoupili domácí aktivněji a brzy se mohli radovat zásluhou Walterse, tomu ale v poslední možné chvíli radost překazil Fonte. Jeden z naprosto klíčových momentů utkání přišel v šestašedesáté minutě. To vyrobil velkou chybu v rozehrávce Huth, na Begoviće tak mohl sám postupovat Lambers, ještě vylepšil pozici pro Gulyho, ten ale v koncovce nepochopitelně selhal a odkrytou branku netrefil.

Uběhlo jen několik sekund a hosté za tuto minelu pykali. Po rohovém kopu nejdřív zakončoval Jones, leč neúspěšné, dorážka Matthewa Upsona už si ovšem našla cestu do sítě. Komplikacím pro domácí však stále ještě nebyl konec - osmnáct minut před koncem zajel Nzonzi nevybíravě do Corka a byl bez předešlého varování vyloučen. Poté měly svou šanci oba týmy, jak Jones, tak Lambers ovšem neuspěli.

Konečný remízový výsledek 3:3 tak oběma klubům přinesl až moment z devadesáté minuty, kdy se po ose Jones - Crouch odrazil míč ke střídajícímu Cameronu Jeromovi, který si s ničím nelámal hlavu, ze třiceti metrů se do mičudy opřel a trefil se náramně, ještě s pomocí břevna. Stoke mohl dokonce i zvítězit, v dlouhém nastavení ale Crouchova hlavička úspěch neslavila.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Teď se směj..

Reagovat
smazaný uživatel

Děláš si prdel?

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke je skvele a naposledy proti nam zahrali skvele, neuveritelne ucinne, byli jsme jasne lepsi, oni meli snad min strel na branu nez dali golu, presto i kdyz se proti nim hned v prvni minute kopala penalta vyhrali pohodlne 3:1, tohle bude jejich jasna zalezitost a videl bych to na podobny vysledek, 2:0 nebo 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

tip EF 02 no myslim ze jim nepomuze ani Raírez

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Jones)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele