18. kolo
22.12.2012 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Fletcher se v Southamptonu zase jednou obsadil do role klíčového střelce

Zpátky do minulosti? V samotném úvodu sezony byl Sunderland životně závislý na gólové produkci Stevena Fletchera a mnohdy mu stačil i jen jeho jediný zásah k plnohodnotnému bodovému zisku. A přesně tak se dělo i dnes na St. Mary’s. Někdejší útočník Wolverhamptonu se trefil již poosmé v tomto ročníku...

Soton přitom utkání načal na výši, v poslední době se mu koneckonců dařilo i celkem pravidelně sbírat body. Yoshida s kapitánem Fontem tedy neustále chytali Fletchera do svých pastí a Ramirez dával svou činností uprostřed pole docela dobře zapomenout na zraněného Lallanu. Na druhou stranu přes všechna tato pozitiva Saints pořád ne a ne proniknout do blízkosti soupeřovy svatyně (Ramirez z dálky Mignoleta nenachytal a Lambert z přímého kopu minul) - což se naproti tomu Sunderlandu jednou podařilo ve 42. minutě; a stačilo mu to.

Tehdy Fletcher šikovně usměrnil do sítě pokaženou Sessegnonovu střelu a dal tak ideálně zapomenout na své nedávné trable se zády, které ho donutily předčasně střídat v zápasech s ManUtd i Norwichem. A zároveň tak Saints odčaroval slibné kouzlo, jímž oplývali před pauzou. Jakmile Mayuka neuspěl s nadějným voláním po penaltě, jako by se fotbalisté Southamptonu dokonce kompletně vytratili ze hřiště. Fletcher či Sessegnon také okamžitě měli rozhodnout po centru Gardnera.

Místo toho se ale Saints ještě jednou nadechli. Po příchodu Stevea De Riddera zajímavě hlavičkoval Fonte a marná nebyla ani příští sólová akce Puncheona. Jenže to samozřejmě nestačilo, a když neklapl ani závěrečný rohový kop s vysunutým brankářem Davisem, museli se domácí smířit s porážkou.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele