16. kolo
08.12.2012 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Southampton porazil Reading a mizí ze sestupových vod

Pro Saints je dnešní vítězství nesmírně důležité. V utkání o šest bodů si Southampton dokázal poradit s Readingem a udolal jej nejtěsnějším možným způsobem. Jediný gól zápasu vstřelil Puncheon, který se tak postaral o to, že nováček soutěže opustil sestupové příčky. Reading zůstává předposlední.

A domácí Southampton měl i první šanci zápasu, když Puncheon posunul v osmé minutě míč do strany na Clyna, ten jej vracel do vápna, odkud těsně vedle střílel Schneiderlin. Po půlhodině hry se do šance dostali i hosté, konkrétně Tabb, který sám rozjel rychlý brejk, proběhl se kolem řady protihráčů a zpoza vápna střílel - Davis ho ale pohotově vychytal.

Gól padl už v prvním poločase, Puncheon po rohu Fonteho skóroval hlavičkou, ale jeho branka nebyla uznána. V závěru poločasu měl na hlavě otevření skóre i readingský Robson-Kanu, nicméně hlavou zblízka orazítkoval jen tyč.

Ve druhé půli měli více ze hry také domácí Saints, sedm minut po přestávce ještě Puncheon Federiciho neprostřelil, ale po hodině hry už byl úspěšný. Dostal pěknou přihrávku od Clyna, s míčem si počínal ideálně, načež křížnou přízemní střelou trefil přesně nechytatelný prostor za tyčkou - 1:0.

Vyrovnání měl na noze Le Fondre, ale z velké blízkosti po přihrávce McAnuffa vůbec netrefil branku. Když se pak neujala ani střela střídajícího Gulyho, jehož skvěle vychytal Federici, skončilo utkání hubenou výhrou Southamptonu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 bude to nervy drásajuce stretnutie, avšak verím že prelomíme konečne tú čiernu sériu...

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
EL Gringo

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele