14. kolo
28.11.2012 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Southampton zase jednou pozbyl vedení a Norwichi tak prodloužil neporazitelnost

Zhruba tři stěžejní body lze vypíchnout po skončení zápasu Southamptonu s Norwichem. Zaprvé se na ligové trávníky vrátil donedávna stíhaný rozhodčí Clattenburg. Zadruhé vyrovnání zavinila ošklivá hrubka domácího brankáře Gazzanigy. A konečně zatřetí remíza 1:1 jenom utužila kanárčí vzorec doma-výhra, venku-remíza - ten tak platí už sedm kol.

Ve skutečnosti, ačkoliv hrubka Gazzanigy ve finále utkání ovlivnila přeci jen více, nemohl si ani aktér mého prvního bodu stěžovat na nějaký nedostatek zájmu o svou osobu. Vždyť jen po zásahu Rickieho Lamberta ve 32. minutě se na něj sesypali hostující hráči s tím, že skórující ikona Sotonu před vlastním úderem hrála rukou. Ještě dříve ke všemu na Clattenburga stěžovali i Saints, to když měl pro změnu Bassong faulovat na penaltu Lallanu. Ten sám také spálil velkou šanci chvíli předtím, než Lambert otevřel skóre.

Achillovou patou letošního Sotonu je docela dobře defenzíva a zejména její schopnost propouštět góly v těch nejméně vhodných chvílích; alias podepisovat se pod laciné ztráty vedení. Jednu takovou si Saints neodpustili ani tentokrát. Gazzaniga nepochopitelně nedokázal zadržet Snodgrassův přímý kop a v konečném zúčtování tak Southampton z vedoucích pozic rozházel již 15 bodů.

A to proto, že druhé dějství toho už oku diváka příliš nenabídlo. Gazzaniga brzy částečně odčinil své zaváhání skvostným zákrokem proti Holtovi, aby záhy v koncovce nepochodil ani jeden z dua Lallana-Puncheon. Poslední významnější ránu měl na svědomí Rickie Lambert, jenž nezkrotil svůj pokus z uctivé vzdálenosti.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

X2, jednoznacne nevim jak muzete byt tak naivni, jakoze Southampton vyhraje

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Veselac

X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele