38. kolo
19.05.2013 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Znovu bez nervů a bez nehtů Arsenal dokráčel do Ligy mistrů

Zhruba podobným stylem jako loni si Arsenal zajistil místo v Lize mistrů. Před rokem tuze válčil s West Bromwich, tentokrát s vypjetím všech sil přemohl Newcastle, v jehož dresu se loučila ikona nedávné doby. Hrdinou Gunners je alespoň pro tuto chvíli netradiční střelec Koscielny, který rozhodl úvodem druhého poločasu...

Daleko spíš pohodová rozlučka legendárního golmana Stevea Harpera než nějaká dravá honba Arsenalu za Ligou mistrů, tak vypadalo úvodní dějství na St. James Parku. Nejdéle sloužící hráč v dějinách Newcastlu klidně mohl v průběhu 37. minuty nepokrytě utírat slzy, neboť soupeřovo zneužití emotivních okamžiků vskutku nehrozilo.

Arsenal za celou první půli promluvil jenom skrze Cazorlovu střelu ze záklonu a pár marných Walcottových výpadů. Jinak si hosté ani tři přesně přihrávky za sebou nebyli schopni dát; v jednom kuse se po něčem natahovali, aby nakonec stejně nedosáhli. Možná i proto si pak ve 28. minutě obnovil zranění nedoléčený Arteta a musel nuceně odstoupit. Zkrátka a dobře: takhle se o Ligu mistrů opravdu nebojuje - a Gunners měli jediné štěstí, že se v Londýně podobně trápil také Tottenham.

A taky že Cissé s Ben Arfou některé ze svých nadějných momentů nepřetavili v zasloužený gól. Senegalec jednou zakončoval pouze nad bránu, když byl na ose hřiště trestuhodně ponechán zcela sám; jeho francouzský kolega si potom střihl tři pěkné individuální akce, při nichž zesměšnil vždy nejméně dva soky, avšak zakončil všehovšudy jednou (a to ještě hrubě nepřesně). Do další šance se už Cissé nedostal kvůli odpískanému faulu na Koscielného.

Do druhé dějství vstoupil přeci jen o poznání zkoncentrovanější Arsenal a hned to bylo znát. Walcott brzy z těžšího úhlu donutil jít Harpera poprvé na zem a pak také z pravé strany zařídil úvodní branku duelu. Umně rozehrál standardní situaci, Podolski se protlačil k hlavičce na malém vápně akrobaticky protečoval míč do sítě Koscielny. Ofsajd domácí reklamovali marně.

Co pro hosty ale nebylo úplně příjemné: protesty Strak netrvaly věčně, přičemž je vystřídala solidní dominance domácích. Prohrávající Newcastle si okamžitě zjednal pořádek a párkrát soupeře přinutil k zásahům na hranici sebeobětování. A Arsenal pochopitelně nebyl v klidu - ačkoliv si Magpies žádné velké šance netvořili, hosté vypadali být v permanentním stresu a napětí, nadále na jejich kopačkách sídlil pořádný nános nervozity.

Ta se přirozeně přelévala rovněž do publika, které navíc s 89. minutou znepokojivě jako jeden muž hledělo do mobilních telefonů, aby se dozvědělo více o další famózní trefě Garetha Balea. Kanonýry mezitím čekalo ještě pět nepříjemných minut. Nepříjemných i proto, že Walcott svoje brilantní sólo zakončil akorát do tyče - a Londýňané se tím pádem nemohli uklidnit, až dokud rozhodčí naposledy v sezoně nefoukl do píšťalky.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 Arfa - Cazorla, Walcott, Chamberlain, Wilshere

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně aby Ox hrál konečně jednou v základu nebo aspoň ať ho Arsene nasadí na delší dobu

Reagovat
smazaný uživatel

A jdeme do finále, vzhledem k naší formě a té Newcastlu bysme je měli porazit. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že domácím chybí někteří klíčoví hráči. přesto nezbývá než doufat, že alespoň tu remízu Straky ukopou. ale moc reálně tu šanci nevidím, tip - 0:3.

Reagovat
Pharrell

1:3.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-5

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 ( 2x Podolski, 2x Wallcot, Wilshere )

Reagovat
Devil

0:1

Reagovat
justcall

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
NuFc23

so ctou dohrajme tuto nie moc vydarenu sezonu X

Reagovat
smazaný uživatel

ac se to nezda tak Newcastle ma do tohoto zapasu motivaci... 3:1

Reagovat
Le Gunner

Já ti nevím, ale ta naše je astronomicky větší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
feministka

Newcastle prostě kurva MUSÍ !!!!!!!

Reagovat
Le Gunner

Klidně aj 0:1 gólem z penalty, ale hlavně si to neposrat.

COYG!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Papis Demba Cisse 2x - Walcott)

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

dnes musíme hoši, věřím Vám :)...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger je pán,když v půlce sezony na něj každej plival jak ars hraje ale on řekl ,hodnoťte na konci sezóny.A měl pravdu když se podívám na minulou sezonu dokonce máme teď o 3 body víc než loni.Takže good CHL máme aspon předkolo.Takto každý rok o 3 body víc a bude to titul za 10 let

Reagovat
smazaný uživatel

JOOOOO TOTTENHAM 5

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace do Londyna, hlavne Rosovi, ze kdyz uz se snad dostal z tech problemu a zacal hrat, pomuze v predkolech a dotahne tym co nejdal a hlavne aby mu to zaclo kopat

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele