33. kolo
07.05.2013 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

ManCity má jistou Champions League, opět ale nepřesvědčoval

O čem nikdo nepochyboval, se dneškem stalo skutečností. Manchester City má díky trefě Edina Džeka a těsnému vítězství nad WBA definitivní jistotu vstupenky do Ligy mistrů. A West Bromwich pro změnu už stoprocentně neskončí výše než na současné osmé příčce...

Pouze Nasri, Milner a Hart - se kterým se ale už dopředu nepočítá do branky pro finále FA Cupu - obhájili před výkopem svá místa v základní sestavě. Pokud byste ale na základě téhle volby chtěli vymodelovat zahajovací jedenáctku City pro nejdůležitější bitvu sezony, je třeba ještě zvážit Jacka Rodwella a Carlose Téveze. Právě tihle dva totiž dnes působili nejlepším dojmem, když perfektně využívali mezer ve výkonu Albionu, netradičně hrajícího na tři střední obránce.

Dosti pravidelně Tévez řídil ofenzivní výpady a Rodwell je z druhé vlny zakončoval - teprve u něj potom nastával háček, neboť zkrátka není rozeným střelcem. Za toho už ale lze považovat Edina Džeka, který po přízemní Tévezově výzvě ve 35. minutě konečně promítl převahu ManCity na ukazatel skóre. Do té doby Milner pálil těsně mimo a Tévez razítkoval břevno; to vše v rámci očistné kúry po slabém startu a několika solidních příležitostech Lukakua.

Branková konstrukce, která náležela o první půli WBA, byla dnes vůbec v plné pohotovosti. Do přestávky se ještě jednou otřásla pod náporem Milnerovy dalekonosné pumelice, přičemž po změně stran ji zase nešetřil Rosenberg z přímého kopu. V dalších šancích Baggies na vyrovnání se už mířilo jinam. Jones natrefil na Hartovu rukavici a Long rozvlnil akorát boční síť.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
freakmarena19

2:1(Džeko,Nasri,Lukaku)

Reagovat
smazaný uživatel

a proč ne třeba 5:0 ? branky. Rodwell, Garcia, Kolarov, Sinclair a Lescott... RM na dnešní match vytáhne samé esa z rukávu...

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše tak 3:2.

Reagovat
smazaný uživatel

ofenzivni zapas, 3:2 nahradnici se budou chtit ukazat

Reagovat
smazaný uživatel

nevím no ... těžkej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

A muzete bejt radi za 1:0, FA cup budete mit taky tezkej. Dzekuv gol nic lehkyho, ale dal do toho vsechno

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/ee16e944c46d69fa7b4240495a12f1cf/

Tak gólů mohlo být mnohem víc....pěknej zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele