37. kolo
12.05.2013 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

David Moyes se rozloučil s Evertonem výhrou nad Kladiváři

Poslední představení této sezóny na Goodison Parku bylo ve znamení jednoho velkého loučení - cesty Davida Moyese a Evertonu se po dlouhých jedenácti letech rozejdou a skromný liverpoolský celek si musí zvykat na nového manažera. 50letý Skot se naopak od nové sezóny přesune na lavičku Rudých ďáblů, kde nahradí odcházející legendu Sira Alexe Fergusona.

Výše zmíněnému aktu byl přítomen i dlouholetý hráč Karamelek Tim Cahill, který od tohoto ročníku již nastupuje za New York Red Bulls a do svého bývalého působiště tak musel překonat vzdálenost šesti tisíc mil! Po slavnostním přivítání od fanoušků už se museli domácí plně soustředit na utkání, které se však od první minuty odehrávalo pod taktovkou EFC. Ve čtvrté měl dobrou možnost Distin, ale hlavičkoval nepřesně. Za další dvě minutky už se však zaplněný stánek radoval: Baines oslovil Fellainiho, jenž prodloužil na Pienaara, ten ještě předal Mirallasovi a Jääskeläinen neměl nárok - 1:0!

Toffies nadále diktovali tempo hry, drželi míč pod svoji správou a každou sebemenší příležitost využívali k ohrožení soupeřovy branky. Ostatně takovýmto stylem se domácí pod Moyesem tradičně prezentovali. Uprostřed prvního dějství mohl po dobré práci Mirallase, jemuž zakončení příliš nesedlo, přidat pojistku Anichebe, ovšem tomu bývalý finský reprezentační brankář radost překazil!

Po půlhodině hry se začali dostávat do tempa i do té chvíle vyloženě spící Hammers, konkrétně se opakovaně dostal ke střele Nolan a Howard měl s jeho projektilem obrovské potíže, nakonec si však dokázal poradit! Trestat mohl Fellaini, jeho gólovou ránu ale zablokoval Collins! Natěšení fandové se ovšem přeci jen dočkali: Mirallas předvedl další skvělou individuální akci, při které obešel dvojici protihráčů, aby následně z dálky vypálil a mičuda se za přispění dobře hrajícího Collinse ocitla podruhé na místě určení - 2:0.

Londýnský tým byl směrem dopředu naprosto bez šťávy. Naproti tomu EFC bylo očividně při chuti a dokumentovat to mohl Osman, který se po Pienaarově pasu objevil ve skvělé střelecké pozici, avšak bezchybný Jääskeläinen kulatý nesmysl za svá záda nepustil! Vzápětí měl šanci sám jihoafrický křídelník, ani jemu ale nebylo přáno a do rány se mu postavil opět Collins. Snížit mohl střídající Joe Cole, Howard byl ale na místě a Carroll pro změnu hlavičkoval do tyče! Mezitím ani napodruhé neuspěl Osman, jenž opětovně ztroskotal na strážci hostující branky.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele