30. kolo
16.03.2013 13:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Everton si vyšlápl na City

Manchester City nevyužil ani půlhodinovou přesilovku a po heroickém výkonu domácích padl na půdě Evertonu poměrem 0:2. Výsledek zápasu ve finále nijak nepoznamenal ani mizerný výkon rozhodčích, chyby se totiž rozložily zhruba rovnoměrně na obě strany.

Mancinimu nevyšla další sázka na rozestavení 3-5-2, toť důležitý poznatek z tohoto duelu. Taková volba totiž akorát vedla k odkrytí krajů pole a v konečném důsledku vyšlapala Colemanovi cestičku k titulu muž zápasu. Kromě toho, že v prvních deseti minutách drželi Toffees míč na kopačkách celých 70 % času, to byl totiž právě Kolarov, kdo na své levé straně absolutně nestíhal. Nejprve měl ještě štěstí, že ačkoliv Mirallasova pata nakonec za Kolarovem nečíhala, Belgičanův úder byl přeci jen asistentem rozhodčího anulován.

Kolarov sám nicméně trestu neunikl, stejně jako celé malátné City. Hned ve 32. minutě přes něj totiž šla gólová akce. Srbský zadák couval před stepujícím Colemanem, dokud (ne)mohl, nechal se stlačit až do vlastní šestnáctky a na Osmana potom tedy nikdo nebral ohledy. Což byla fatální chyba, obounohý záložník se totiž odvděčil za další pozvánku do reprezentace neskutečně točeným projektilem, jenž zahučel akorát do pravé šibenice Hartovy klece.

Everton měl za celý poločas jedinou slabší chvilku, a to těsně po završení 20 minut hry; tehdy přímo do Muchy mířili Tévez s Džekem (dvakrát) - ze svých pozic přitom minimálně ve dvou případech klidně mohli cílit i nadějněji. To však bylo v podání hostů všechno, a po pauze se příliš nezměnilo ani s rotací do osvědčenějšího systému 4-4-2. Třebaže Karamelky už letos z vedoucích pozic poztrácely neuvěřitelných 19 bodů, tentokrát se nemusely ničeho bát minimálně do 60. minuty. Potom přišla komplikace, ve výsledku spíš menší než větší.

Svou horkokrevnost totiž pro jednou zase nedokázal zkrotit Pienaar, šlapákem pohladil pravou holeň Garcíi a po druhé žluté kartě musela nevyhnutelně přijít ta červené barvy. V 67. minutě pak hned mohli Citizens nechat Everton platit. Tévez ale nedokázal usměrnit Džekův citlivý oblouček a Mucha byl potom včas na nohou, aby zabránil ve skórování také dorážejícímu Milnerovi.

Právě slovenský brankář, zaskakující za marodného Howarda, se nenudil ani ve zbytku střetnutí, když například tasil levé rameno proti Zabaletovi. Rozhodující slovo ale nakonec přeci jen měli oslabení Toffees. Střídající Jelavić zakončil původní brejk 2 na 1 s Fellainim tečovaným obstřelením Harta.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Kempes12

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by dobré v sobotu využít herního výpadku evertonu a získat 3 body. samozřejmě je třeba vzít v potaz že to na nás karamelky doma umí, ale myslím si, že by to v SO mělo jít a naše série proher by mohla skončit... ono se nám celkově v tomto městě moc nedaří...

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

City se proti evertonu vubec nedari , bude to hoodne tezky ,ale snad to zvladnem 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
M1ck0

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Everton jde dolu...

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Everton umí na silné soupeře zahrát a doma podruhé v řadě neprohrají.

2:2 ( Fellaini, Jelavic - Yaya, Silva)

Reagovat
smazaný uživatel

Mucha

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Miluju tu euforii "outsideru" pekny goly oba

Reagovat
smazaný uživatel

hráli jsme tak, jako kdyby hráči měli v povědomí, že na evertonu nevyhráváme.

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/0b6ef960a62436614c2b60d940223541/

Nikica Jelavič přišel, rozeběhl se, napřáhl a ukázal jakej je to střelec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele