26. kolo
10.02.2013 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Aston Villa se dočkala, urvala první výhru od 15. prosince

Pochopitelně to nemohla být žádná pohoda, ale stejně v Birminghamu před pár minutami slyšeli naráz padnout x balvanů. Villans se po několika nešťastně ztracených zápasech konečně zadařilo, když jim dvě standardky pomohly vyhrát duel s podobně barevně laděným West Hamem, a tak do 27. kola opět půjdou z bezpečné příčky.

Bůhví, jak moc by se ve finále birminghamští třásli, kdyby ve třetí minutě vše dopadlo tak, jak dle papírových předpokladů mělo. Jaaskelainen tehdy totiž Bentekeho slabou střelu akorát nepochopitelně vytlačil před sebe a Weimannovi stačilo Fina jenom pohodlně obstřelit - což se sice povedlo, ovšem s brankou zároveň. A litovat toho mohl nejen domácí fanoušek, ale i nezaujatý divák. Později se totiž ukázalo, že bez podobného rozpumpování utkání znovu probere maximálně přestávka.

Do jejího příchodu první dnešní duel zaujal maximálně pořádnou řežbou v dešti. Na setkání s Bakerem takto dojel tradiční lazar Joey O'Brien a v obličejové části těla pak byli ošetřováni také Tomkins se zmíněným Bakerem. Jinak se hrálo totálně bez šancí, přičemž Hammers nebyli schopni nabídnout ani náznaky. To raději odstřihli potenciálně nepříjemného Carrolla, a přesto to byl právě on, kdo se dvakrát alespoň o něco pokusil.

Teprve po přestávce začali Kladiváři fungovat, jak se sluší a patří, takže hnedka přispěli ke všeobecnému zatraktivnění zápasu. Villa navíc sama neuvěřitelně prospala restart, až Clark párkrát zcela heroicky odkopával míč do bezpečí a střídající Bent záhy těsně po svém příchodu na plac zasahoval u tyčky při gólové střele Carrolla. Doopravdy to nevypadalo, že by brzy měla otevřít skóre zrovna Lambertova eskadra; přesto se tak stalo. Listopad 27. - naposled tu Villa dala gól ze hry

N'Zogbia nejprve ještě těsně minul vzdálenější tyč, když se po více než hodině hry domácí konečně odhodlali ke kloudné kombinační akci, pak už ale sám upadl po neopatrné Nobleově reakci na zasekávačku uvnitř pokutového území a dovolil tak Bentekemu oslavit 11. ligový gól v sezoně. Belgičan totiž na puntíku opět zachoval chladnou hlavu, aby Jaaskelainena poslal opačným směrem.

Aston Villa přitom neporušila tradici, podle níž od 27. listopadu na vlastní půdě neskórovala ze hry, a v ní se posléze rozhodla pokračovat. N'Zogbia totiž po zásluze navázal z přímého kopu, když se v 79. minutě trefil tak akorát pod břevno. Jaaskelainen se jenom přikrčil a ohlédl, ani ke skoku se neodhodlal.

Nebyla by to však Villa, aby koncovku dobře se vyvíjejícího střetnutí řádně nezdramatizovala. A tak Guzan třeba mohl být zcela jistý na přední i zadní tyči, ovšem na Westwoodovu chtěnou teč centru Joea Colea už byl jednoduše krátký. Villans se tedy i tentokrát museli strachovat do posledních vteřin, výjimečně ale náskok uhájili až do závěrečného hvizdu sudího Clattenburga.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně Villans

Reagovat
smazaný uživatel

kooonečně

Reagovat
HullCity

Bez Bentekeho by byli horší jak QPR...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele