19. kolo
26.12.2012 18:30 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Po Chelsea se na Ville vyřádil i Tottenham s Balem v čele

Osm gólů před Štědrým dnem, čtyři po něm. Aston Villa vyrovnala neblahý rekord Premier League o 12 branek inkasovaných ve dvouzápasovém intervalu a může tak dočista zapomenout na svůj kontinuální progres z období "před Chelsea". Teď Lambert, po závěrečném hvizdu očividně ztrápený až běda, musí na týmu začínat pracovat od píky...

Debakl 0:8 vás propleskne, omráčí a v případě Villans srazí na kolena i s platností pro příští zápas. Jinak si nelze vysvětlit tu ustrašenost, s jakou birminghamští nastoupili proti Spurs; a ochotu, s jakou je pouštěli kombinovat až těsně před vlastní vápno. Odtamtud také brzy Guzana zajímavě protáhl Bale, zatímco vínoví za celou úvodní patnáctiminutovku vlastně nezkompletovali jedinou přihrávku na soupeřově polovině.

Vzápětí se sice osmělili, to však pouze zjemna, sotva viditelně. A Kohouti pokračovali v útočných nájezdech. Gallas hlavičkoval po rohu o kousek vedle předtím, než Clark zaspal při předvídání a následném stíhání kolmice na Defoea. Guzan z čáry vystartoval včas a poprvé dal znát, že by ještě tento poločas mohl patřit jemu.

Po půlhodině hry šlo přitom říci, že čelil již 10 rohům, které navíc dnes Villa ani zdaleka nebránila spolehlivě. Ostatně právě po tom desátém hlavičkoval Adebayor a Guzan jeho projektil krotil v rukavicích jen hodně složitě, nadvakrát. Tožský útočník se před pauzou vůbec dostal do šancí relativně lehce, ve 34. minutě se však proti němu postavila tentokrát záda Nathana Bakera.

Tottenham byl každopádně na koni, dominoval celému prostoru hřiště - a i to možná vedlo k jemné lehkomyslnosti, kterou málem z protiútoku ztrestalo duo Lowton-Holman. Druhý jmenovaný ale na zadní tyč nemohl doklouzat včas a tak z jediného zrnka odvahy Villans nic moc nezbylo.

Lambert ještě do přestávky na totální ofenzivní nemohoucnost reagoval, když místo jednoho z pěti obránců Bakera poslal na hřiště tvořivého záložníka Irelanda. Efekt byl okamžitý: Villa v nastavení vybojovala svůj první rohový kop proti 15 protivníkovým, čemuž domácí příznivci převážně ironicky tleskali a aplaudovali.

Po pauze už ale domácí příznivci hnali své miláčky kupředu zcela nefalšovaně a se solidním úspěchem. Lambert ještě vsadil na rychlost Albrightona a značně to rozfofroval; Benteke byl sice soustavně lapán do ofsajdových pastí, přesto dával svému týmu naději.

Ta však přeci jen časně vyprchala: v 57. minutě Naughton vystřihl překrásnou uličku pro Defoea, jenž chladnokrevně prostrčil balon mezi nohama Brada Guzana. Ten tedy po třech a půl domácích zápasech konečně kapituloval. A ne naposledy.

Benteke sice mohl okamžitě odpovědět asistencí zcela volnému Irelandovi, jenže tu on nepochopitelně odflákl a z protiútoku bylo definitivně rozhodnuto. Defoe se ještě k cíli neprodral, Baleovo navázání kličkou brankáři už ale nemělo chybu. Stejně jako jeho střela z ideální a kompletně nepokryté pozice na ose hřiště po akci Lennona, která v 74. minutě znamenala další změnu na ukazateli skóre. A stejně jako jeho koncovka po Sigurdssonově předávce, která pro něj v 84. minutě znamenala premiérový hattrick v nejvyšší ligové soutěži...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Veselac

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

pri villains to nebude jen tak par dni po takovem debaklu uhrat neco proti docela rozjetym Spurs, kteri nemaji zase o moc horsi ofenzivu nez CFC

Reagovat
smazaný uživatel

0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

za toto co hra Villa nech skonci v druhej lige

Reagovat
Petr325

Bale

Reagovat
hradec

Villa se sype. Bale WOW

Reagovat
REPLIKATOR

Villa nabírá formu - dva zápasy se skóre 0:12

Reagovat
smazaný uživatel

ze strany villans to jsou zápasy na ručník...

Reagovat
smazaný uživatel

Bale je ďábel!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Defoe celkem pálil...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/aston-villa-vs-tottenham-0-4-motd

Bale se opět zviditelnil po hattricku v Lize mistrů v roce 2010 proti Interu Milán. Do Barcelony s ním

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele