25. kolo
02.02.2013 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal si proti Stoku opět nezastřílel, nicméně výhru slaví

Také druhé letošní měření sil mezi Arsenalem a Stokem City přineslo sázkařům očekávaný "under", zároveň ale udělalo radost fanouškům londýnského velkoklubu. Svěřenci Arsenea Wengera berou po dvou remízách s Potters konečně tři body díky šťastnému přímáku Podolského.

Bývalo železným pravidlem, že se Arsenal v zápasech se Stokem nezvládal vypořádat s fyzickou hrou soupeře, neprosadil se ve vzduchu a naopak po hlavičkách mnohdy kapituloval. Tentokrát byla realita poněkud jiná - byli to právě Kanonýři, kdo se měl vzdušnou cestou minimálně jednou prosadit ještě do přestávky.

Však jeden Wilshereův roh propadl na malé vápno k Oxlade-Chamberlainovi, kterému zbývalo jediné - netrefit střed branky, kam se hbitě přesouval Begović. Bohužel pro domácí, přesně to se stalo. A vzhledem k tomu, že Giroud po Walcottově rohu namísto koncovky nepochopitelně hlavičkoval kamsi do chumlu, hledaje ještě spoluhráče, a že Koscielny o pár vteřin později znovu trefil pouze onen brankový prostor, jímž prochází středová osa, museli jít fanoušci Arsenalu na poločasovou klobásu dosti znepokojeně. Takové tutovky se jednoduše musejí proměňovat.

Co nicméně muselo být chápáno jako pozitivum, byla netradiční jistota na vlastní polovině, tam se Gunners před obrátkou prakticky nemuseli ničeho obávat. A nic konkrétního jim nehrozilo ani po ní. Na druhou stranu rovněž Potters po změně stran zpevnili defenzívu a pod taktovkou neústupného Němce Hutha dlouho odolávali. Sám někdejší stoper Chelsea koneckonců ukázkově deptal osamoceného hrota Arsenalu Oliviera Girouda - nejprve ho nepustil k hlavičce po centru Monreala, posléze ho rozhodl v koncovce po spolupráci s aktivním Wilsherem.

Když už konečně mělo dojít na pořádný, drtivý tlak, Arsenal jenom tak nesměle klepal na dveře. Držel míč, ale schopnost penetrace do jeho hry nevnesly ani příchody Podolského s Cazorlou. Prosadit se tedy Kanonýři museli jinak; ironicky ze standardky. Walcott akorát na hraně šestnáctky padl po souboji s Wilkinsonem a Podolski za pomoci vydatné teče Camerona v 78. minutě přeci jen rozjásal domácí publikum. Stoke už se za vyrovnáním dvakrát nehnal a Gunners tedy úspěšně zapomenuli na dvě nedávné remízy s tímto všeobecně neoblíbeným sokem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (15)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Gunners: Szczesny - Monreal, Vermaelen, Koscielny, Jenkinson - Ramsey, Wilshere - Podolski, Cazorla, Walcott - Giroud

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Le Gunner

Těším se na Monreala, ať předvede cokoliv, prostě jsem zvědavý. Doufám, že vytěžíme toho, že se Oli a Theo celkem sehráli. 2:1

Reagovat
vanGomm

Tip HX

Reagovat
vanGomm

Je to sice spíše nahoda,ale 3,90 kurz parada to nedaj na remízu pomalu ani v hokeji?Ovšem ve fotbale padají tak 0-3 góly.Jenže v hokeji v pr. 4-6 takže tento kurz ????? NEPOMĚR

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 (22. Giroud, 48. Walcott, 67. Wilshere)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jn, chybička se vloudila

Reagovat
smazaný uživatel

Michael Owen se nemusí bát disciplinárního trestu. Zkušený útočník Stoke byl prošetřován kvůli tomu, že v utkání s Arsenalem udeřil do obličeje protihráče Mikela Artetu, FA ale dodatečný postih vyloučila.

--------

o zadny uder do obliceje se nejednalo, prosim nemystifikujte

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele