27. kolo
23.02.2013 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Arsenal se třásl, houževnatou Villu ale přeci jen udolal

V tabulce formy (tradičně se bere v úvahu posledních šest zápasů) bude po tomto povinném vítězství Arsenal druhý za ManUtd, přesto zase Wengerovi přibyly na obličej nějaké ty vrásky. Kanonýři totiž vedli 1:0, pak však jednou propadli a nakonec skrze dvougólového Cazorlu honili tři body až v závěrečné pětiminutovce.

Aston Villa v součtu za svůj dnešní výkon zaslouží opatrnou pochvalu, minimálně co se obětavosti (zblokovaných střel měli domácí nepočítaně) a brejkování týče. Druhá dimenze se projevovala hlavně před přestávkou, kdy poněkud klasicky smrděl každý sporadický útok vedený proti fragilní defenzívě Arsenalu; pak samozřejmě při gólu. Ten vsítil dosti příhodně Andreas Weimann, jenž měl také v první 45minutovce na své pravé straně moře volného prostoru.

Jinak to ale pochopitelně bylo spíše o domácím mančaftu, ačkoliv pořád ne do takové míry, jakou by si bývali fanoušci Gunners před výkopem vysnili. Přitom vše začalo krásně: v páté minutě Cazorla nepochodil s přihrávkou na malé vápno, takže si sám vzal míč a při zemi překonal Guzana. Jenže od té doby to už nebylo nic moc. Wilshere v jedné situaci ignoroval Walcotta, což mu po pauze vrátil pro změnu Giroud (ten na rozdíl od kolegy ze zálohy namísto přihrávky ani netrefil bránu); zatímco Szczesny zachraňoval hořlavou situaci při střele N’Zogbii. Jindy zase Agbonlahorovi scházel krůček.

Až těsně po pauze si Arsenal zjednal pořádek, pozorněji pokrýval ataky Villans a právě končil opravdu pozitivní desetiminutovku...když po svém vlastním vzoru zničehonic inkasoval. Ville nakonec stačilo odvrátit roh, dostat se k míči u půlící čáry, ze situace 3 na 3 vytvořit přečíslení a Weimann se jen hladce proběhl středem hřiště, aby z 20 metrů nachytal velerozpačitého Szczesného.

A tak začala zběsilá domácí honba za nutným druhým úderem. Giroud měl velkou šanci po rohu Walcotta, Guzan bravurně zareagoval; Podolski mohl jednoduše srazit do sítě Walcottův oblouček, avšak k míči se ani nedostal; a ve finále tedy zafungovala až obnovená spolupráce z Málagy. Wilshere nastartoval Monreala a ten v druhé vlně vyzval neomylného Cazorlu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 nebo 3:2 jak píšete (Giroud, Podolski, Wolkot)

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0-ty 2 goly do poločasu,potom ubránění výsledku(podolski,rosický)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

X2 truchlici arsenal dostane dalsi ranu

Reagovat
smazaný uživatel

trošku odvážne ale 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

ten nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem snad jediný zápas na jaře od Aston Villy - pořád mají tak bídné druhé poločasy?

Doufám v rozumnou sestavu Wengera a výsledek zajišťující 3 body bez nervů, ať se hráči trochu hodí do pohody...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
-Pato-

on tam toho Rosu zas nedal ? ....

Reagovat
smazaný uživatel

Mno... 3 body zasloužené, ještě že tak Dokonce Wenger zariskoval za stavu 1:1, stáhl Carla a dal Lukase! Tomu říkám příslib do budoucna, co se týče střídání Nicméně já bych šel do extrému a stáhl i Ramseyho, protože ten je směrem dopředu zkrátka téměř nepoužitelný.... ale vyšlo to i tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mikesh

Proč tam pane bože nedává toho Rosu, to je fakt dement

Reagovat
Pharrell

Santi Cazorla

Reagovat
smazaný uživatel

Bez trojlístku Cazorla, Walcott, Wilshere by Gunners bojovali o záchranu

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/5d5293d816e07f619dbbfea35e257993/

Giroud na tom za chvíli bude podobně asi tak jako Torres v Chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele