14. kolo
04.12.2011 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Fletcher otočil zápas se Sunderlandem ve prospěch Wolves

Nadprůměrný zápas nabídl duel na Molineux mezi domácím Wolverhamptonem a Sunderlandem. Nešťastníkem utkání se stal Sebastian Larsson, který za stavu 1:0 pro jeho Mackems nedal penaltu, načež soupeř z protiútoku vyrovnal. Steven Fletcher za deset minut přidal i druhý gól a zařídil tři body za vítězství 2:1 pro Wolves. Za Sunderland skóroval Richardson.

První nebezpečná situace se odehrála před bránou domácích, po střele Sessegnona musel zasahovat gólman Hennessey. To na druhé straně se v deváté minutě už skoro radovali z gólu, Westwood nicméně O’Harovu hlavičku zachytil na brankové čáře. Dobré tempo a šance na obou stranách byly k vidění i nadále, po rohu hlavičkoval k tyči Brown, brankář však byl připraven. Po půl hodině pálil těsně vedle domácí Edwards.

Největší šanci si aktéři duelu schovali na 39. minutu. Jarvis odcentroval z pravé strany, míč propadl až na vzdálenější roh malého vápna, kde nabíhal Hunt, ale neuvěřitelně napálil jen přesunujícího se Westwooda. Ten ovšem, nutno uznat, předvedl fantastický zákrok jednou rukou. Obrovská příležitost se urodila i před bránou Wolves, Sessegnon obehrál ve vápně obránce soupeře a následně střelou překonal i brankáře, na brankové čáře ale zachránil domácí tým Ward.

Velké selhání předvedl dvě minuty po návratu z kabin Nicklas Bendtner, který pěknou kombinaci Sunderlandu zakončil střelou z deseti metrů úplně mimo bránu. Litovat ale nemusel dlouho. Za pět minut Black Cats zahájili rychlý brejk, na jehož konci Sessegnon poslal kolmý míč na levý roh velkého vápna a Kieran Richardson levačkou z první pálil pod břevno na bližší tyč. Krásný gól - 0:1.

Uteklo zhruba 71 minut zápasu, když se nad Molineux zjevil fotbalový bůh. Sebastian Larsson na hranici vápna nafilmoval pád, což mu Phil Dowd sežral ne i s navijákem, nýbrž s celým prutem. Nejenže odpískal faul, ale ještě k tomu jej posunul do vápna - penalta. Švédský záložník se ji chopil sám a zahrál ji prachbídně, Hennessey ji dokonce udržel v rukavicích. Asi za půl minuty by se už Larsson nejraději neviděl, jelikož Jarvis zleva odcentroval a Steven Fletcher razantní hlavičkou o zem vyrovnal na 1:1.

Aby toho nebylo málo, za deset minut se skóre obrátilo úplně. O’Hara sklepl možná hrudí, možná paží balon ve vápně na Fletchera a ten levačkou zamířil přesně k tyči, čímž zdvojnásobil svůj gólový účet - 2:1. Hosté měli i s nastavením asi 13 minut na vyrovnání, ale nezmohli se na více než platonický tlak a v závěru nakopávané míče. Z vítězství se tak radovali Wolves.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
cokl.d

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele