16. kolo
17.12.2011 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Stoke válí dál, vyhrál i ve Wolverhamptonu

Senzační série Stoke City pokračuje! Tým Tonyho Pulise po Blackburnu, Evertonu a Tottenhamu zdolal na Molineux i Wolves a blíží se pohárovým příčkám. Hosté dokázali zareagovat na úvodní gól Hunta z penalty a díky vlastní brance Doyla a hlavičce Petera Crouche otočili skóre a získali další tři body.

První náznaky šancí se vyskytly ve vápně Wolves a Potters se k nim dostali tradičně z autového vhazování, která má nyní při absenci Roryho Delapa pod taktovkou Ryan Shotton. Hennessey si ale se všemi třemi poradil bez větších potíží. Na druhé straně se jiskřilo po čtvrthodině - Jarvis utekl na kraji vápna Woodgatovi a vysoký stoper se k záložníkovi dostával tak neobratně, až ho skluzem fauloval. S následnou penaltou si sebevědomě poradil Hunt a poslal domácí do vedení - 1:0.

Pro Woodgata tak mimochodem zápas skončil, jelikož to v krátkém časovém úseku byl už druhý souboj, v němž byl pozdě a fauloval, navíc za první zákrok viděl žlutou kartu. Tony Pulis tak ztratil trpělivost a poslal místo něj na hřiště Pennanta. Po brance hra dostala slušný spád a o trošku více ze hry měl Stoke. Další šance ale přesto byla k vidění u branky Sorensena, jenž výborně vychytal Huntovu střelu z úhlu i následný pokus o centr.

Kýženou gólovku Potters přesto vybojovali, tři minuty před koncem Crouch chytře pustil mezi nohama centr na Etheringtona a ten na penaltě zcela osamocen zakončoval. Možná byl z šance překvapen, každopádně střílel nedůrazně a přesně do míst, kde stál Hennessey. Jako slepý k houslím málem přišel k vyrovnání Walters, z toho, že se k němu dostal Etheringtonův centr byl ovšem překvapen i on sám a od jeho stehna se míč odrazil do zámezí.

Gólu se hosté dočkali až v 58. minutě. Přímý kop po sporném faulu Rogera Johnsona na Walterse rozehrál Whelan, jenž pouze přiťukl míč Huthovi. Německý obránce se do něj pořádně opřel a s velkou pomocí Doylovy teče dostal kulatý nesmysl za záda Henneseyho - 1:1. A za deset minut se skóre otočilo zcela. Etherington nacentroval nádherný míč na zadní tyč, kde číhal dlouhán Crouch, jenž přetlačil Warda a hlavou rozvlnil síť podruhé - 1:2.

Stoke City poté logicky přesunul svou snahu směrem do defenzivy a tak jak to umí, k ničemu významnému snažícího se soupeře nepustil. Kromě pokusu Ebanse-Blakea se Wolves k ničemu nedostali, naopak Hennessey musel být pozorný při střele Walterse. Potters nakonec uhájili cenné vedení a počtvrté za sebou vyhráli.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke nabírá formu určitě neprohraje buď remiza 2:2 či vyhra hostů 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Prial by som si 2 ale neviem ako Stoke zahrá opäť po EL

Reagovat
paver

koukám že jsem jediný kdo věří Wolves. tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

podle me domaci na 90% neprohraji

Reagovat
smazaný uživatel

podle me Stoke na 95 neprohrají

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele